Hem medya kanalıyla hem de bizzat belediyenin kendi sitesinde bulunan “başkana yazın” linkine soruları göndermesine rağmen Temel Karadeniz’in şimdiye kadar cevap vermediğini belirten Çoraklı, “FETÖ ile iltisaki şüpheli olan birinin belediye başkanı yapılması ne kadar doğru?" diye de sordu. 

İşte yazarımız Selim Çoraklı’nın Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz’e cevaplaması için sorduğu sorular:

1-    FETÖ ile başlatılan mücadelede FETÖ'yü öven "Kimin güleceğini göreceksiniz", "Hoca Efendi cemaatini şimdiye kadar kimse yenemedi ki?", "cemaat ile ak partinin arasını bozmak isteyen hainler var." vs. şeklinde twitler atmıştınız. Bu twitler hala sosyal medyada duruyor. Bu hususla alakalı bir açıklama yapacak mısınız? 
 


 
2- Bu linkte bulunan bir konuşmanızda da https://odatv.com/erdoganin-kusurlarini-saymaya-baslarsak-aksama-kadar-buradan-cikamayiz-29121841.html

"Erdoğan'ın yanlışlarını anlatsam akşama kadar bitmez" diye açıklamanız var. bunu niçin yaptınız ve hala aynı fikirde misiniz?

"Temel Karadeniz’in 24 Haziran seçimlerinden önce, bir seçim çalışması kapsamında yaptığı konuşma ortaya çıktı.

“HATALARINI, EKSİKLERİNİ KUSURLARINI SAYARSAK AKŞAMA KADAR BURADAN ÇIKAMAYIZ”

Karadeniz söz konusu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hiç eksiği yok gibi anlaşılıyor. Halbuki ben 24 Haziran'da Ak Parti'ye oy vereceğim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğim. Ama hataları, eksikleri, kusurları olduğunu biliyorum. Hatta hatalarını, eksiklerini kusurlarını sayarsak akşama kadar buradan çıkamayız. Siyaset mevcut partiler arasında en iyisini seçmektir. Yoksa kusursuzunu, hatasızını seçmek demek değildir.”

3- Belediye başkan yardımcılarınız bir kısmı Fatih Üniversitesinden gelme olduğu kendi biyografilerinde yazıyor. Bu hususlarla alakalı bir açıklama yapacak mısınız?

4- Geçmişte FETÖ'yü övgünüzden dolayı pişman olduğunuza dair bir açıklamanız var mı?

5- FETÖ'yü övmekten pişman olduysanız belediyede FETÖ ile mücadelede ne gibi tedbirler aldınız? Kaç personeli FETÖ ile iltisaklı olduğu için işten uzaklaştırdınız?

6- FETÖ'nün organize ettiği MHP üst düzey yöneticilerinin kasetlerini yayınladığı iddia edilen firari Ömer Faruk Bayındır Küçükçekmece belediyesinde meclis üyesiydi. Siz de o zaman Ak Parti Küçükçekmece ilçe başkanıydınız. Aranızda herhangi bir ilişki var mıydı?

Bir seçim arifesinde üzerinizde bu şaibeleri giderecek açıklama bekliyoruz. Cevaplarınızı burada yayınlayacağız.

Editör: TE Bilişim