İlk olarak kete ve börekle işe başladı. Kızı Mariam Öcal Çorlu, oğlu Viktor Öcal, damadı Ohannes Çorlu yeğeni Zumbulya Göğüsoğlu ile birlikte masraflarını kendi ceplerinden karşılayarak yemekler hazırladı, pişirdi. Oğlu ve damadı ise yiyecekleri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki koronavirüs servisine götürdü. Yapılanları duyan mahalleliler, eş dost da bu anlamlı harekete katıldı. Kimi maddi destek sağladı, kimisi de yine evinde pişirerek dağıtmaları için getirdi. Pişirilen yemekler Şişli Hamidiye Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına ulaştı. Suzan Öcal ve ailesi Samatya’daki evlerinde her gün 2 öğün olmak üzere yemek pişirmeye devam ediyor.

Fatih'te 76 yaşındaki Suzan Öcal, kızı, oğlu, damadı ve yeğeniyle birlikte her gün kendi evinin mutfağında sağlık çalışanları için yemek pişiriyor. Pişirilen yemekleri oğlu Viktor Öcal ve damadı Ohannes Çorlu, başta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olmak üzere pandemi hastanelerindeki sağlık çalışanlarına götürüyor.
Suzan Öcal, “Oğlumla bir sabah konuşuyorduk, ‘sen ne yaptın Cerrahpaşa’ya, insan bir tepsi börek yapar da verir’ dedi. Ben de ‘oğlum gel bir kete yapalım, hepsi yesin’ dedim. Yeğenim, ben kızım, oğlum, damadım yardımcı oldular, yaptık, yolladık, arkası geldi. Çok beğenmişler. Yine yapacağım, vereceğim. Derler ya ‘iyilik bulaşıcı’ diye, şimdi herkes yapıyor. Çok iyi oldu. Şimdi kete yapıyorum, iki tepsi börek yapacağım, arkadan belki bir tepsi de baklava açabilirim, ağızları tatlansın çocukların” dedi.

İYİLİK BULAŞICI

Öcal, yaptıkları çalışmayı duyup arayanlar, destek verenler olduğunu belirterek, “İyilik bulaşıcı, bize de bulaştırdınız’ diyorlar. Teşekkür ediyorlar. Herkes hastaneye koşuyor. Telefon açıyorlar ‘bizim için de yapar mısın’ diyorlar, yapıyorum. Masrafını veriyorlar, fazlasıyla yapıp yolluyorum. Yeter ki oradakiler doysunlar. Oğluma hepsi yesin diyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim