Kartal sanayi sitesinde 20 yıldır faaliyet gösteren Özlem Otomotivde bunlardan sadece biri.

Özlem Otomotive ait faturaların kopyası yapılarak servisçilere verildiği bildirildi. 

Firma yetkilisi Hamdi Şahin  yaptığı açıklamada  "Kartal oto sanayi sitesinde 20 yıldır servis ve yedek parça hizmeti vermekteyiz. Şirketimizin Kartal sanayi sitesinden başka yerde şubesi yoktur. Faturalarımız bilgisayar üzerinden kesilip kaşelenmektedir. Fatura dizaynında ve kaşe dizaynında logomuz bulunmaktadır. 
Şirketimizin asıl orijinal faturamızdaki banka hesap numarası ve kaşe unvanı kopyalanıp sahtekarlar tarafından sahte fatura basılıp satıldığı tespit edilmiştir. 
Savcılık ve maliye ye bildirilmiş ve kanuni işlemler başlatılmıştır.
Bizim adımıza piyasada elden fatura kesen ve kestiğinizi duyduğunuz şahıs veya şirket olursa bizim ile ve mali polis ile irtibata geçmenizi rica ediyoruz."
dedi

Özlem Otomotivin iletişim bilgileri ise şu şekilde;

Özlem Otomotiv Tur. Gıda San. ve Tic. Ltd.Şti. 
Kartal Oto Sanayi Sitesi  B/3 Blok NO:10/11 İstanbul- Kartal

Özlem Otomotiv Telefon:

0216 488 53 80
0 537 545 43 25

Özlem Otomotiv adına yaptırılmış sahte fatura

Özlem Otomotive ait orijinal fatura

Özlem Otomotiv yetkilisi Ham Şahin'in Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede şunları söyledi;

Kartal Oto Sanayi Sitesinde Û 3 Blok No; 10/11 adresinde faaliyet gösteren Özlem Otomotiv Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketinin yetkilisiyim.

31/12/2018 tarihinde mali müşavirimiz soy ismini hatırlayamadığım Ayla Hanım BA.BS mutabakatları neticesinde bazı kışı ya da şirketler taralından bizim faturalarımızın sahtesinin oluşturulduğunu tespit etmiş. Mali müşavirimiz Ayla Hanım Çanakkale Biga Hasan Basri Oran'a kesilen faturanın karşı tarafın muhasebecisi ile yaptığı görüşmede seri numaralanma aynı olduğunu ancak fatura bedelinin ve faturanın kesildiği ismin farklı olduğunu tespit etmiş.

Ben sahte düzenlenen faturaların örneklerini dilekçeme ekledim. Ayrıca orijinal asıl fatura örneklerini de dilekçemle birlikte sundum.

Ben bu sahteciliğin kim ya da kimler tarafından yapıldığını bilmiyorum. Ancak şirketimize ait faturaların sahtesini yaparak piyasaya süren şahıs ya da şahıslardan şikayetçi ve davacıyım. Ayrıca sahte faturada yer alan kaşe de sahtedir. Ancak bizim kaşemizin benzeridir.

Bizim kaşemizde ayrıca şirket logosu vardır. Sahte olan faturadaki sahte kaşede bu logo kullanılmamıştır.

Ben şirkette kullandığımız kaşeyi yanımda getirdim. 

Uygun miktarda basılı örneklerim vermeye hazırım. Bana sormuş olduğunuz Hasan Basri Oran ismindeki şahsı tanımıyorum.

Ayrıca müşterimiz değildir. Ayrıca sahte faturalar Ofset Matbaacılık Yusuf İsmail Killi 'tarafından basılmış gibi faturada bilgi yer almaktadır.

Ben bu şahsı 0212 565 22 26 numaralı hattından aradım. Şahsa bu faturaların görüntüsünü attım. Şahıs da sahte faturalarının kendi matbaasında basılmadığını. Bilgilerinin kopyalanmış olduğunu, bugün Avrupa Yakasında adliyeye müracaat edeceğini bana söyledi." dedi.

Kartal Vergi Dairesine yapılan müracaat

Editör: TE Bilişim