Bilindiği gibi İSAROD daha önce kontak kapatma kararı almış, ama sonra bu kararı geçerli sebeplerinden dolayı iptal etmişti.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaya göre, "Kontak kapatma "kararı  alınmış ama kararın hayat geçmesi için servisçilerin Oda merkez  ve şubelerine giderek imza vermeleri durumunda eyleme dönüştürülecek.

Yapılan açıklamada şöyle ; İSAROD olarak kazanımlarımızın korunması ve yıllardır özlemini çektiğimiz plaka tahdidi talebimizi kamuoyuna duyurmak için elimizden geleni yaptık. Ancak ne yazık ki, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdeyi bile sulandırdı." Yöneticileriniz ne istediyse biz verdik" diyenlere bir kez daha buradan tahdit istiyoruz diyoruz. 
İki büyük miting ve 10 tane de sokakta basın açıklamamız var.
Kurum olarak ülkemizin içinden geçtiği hassas süreci her zaman göz önünde bulundurduk. Bizim için her zaman önce vatan geldi.
Taleplerimizi yeniden güçlü bir şekilde gündeme taşımak ve kazanımlarımızı korumak için esnafımızın bir kısmının talep ettiği kontak kapatma eyleminin hazırlığına başlıyoruz.

Bununla ilgili Pazartesi gününden itibaren odamız merkez ve şubelerinde hazırladığımız forumların kontak kapatma eylemine katılacak arkadaşlar tarafından doldurulması gerekmektedir. Bu forumlarda özetle haklarımızın alınması için kontak kapama eylemine koşulsuz katılacağınızı ve katılım amacının İstanbul trafiğine zarar vermek değil bizzat haklarımızın alınması olduğu ile ilgili imza vereceksiniz . Hayatında bu şekilde sokağa çıkmamış ancak sanal ortamda bol bol yazan arkadaşları odamıza bekliyoruz.
50 binin üstünde esnaf olan İstanbul'da , 5 bin katılımcıya ulaşınca kontak kapatma eylemi İSAROD'un öncülüğünde hayata geçecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim