30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışların ve şehirlerarası yolculukların yasaklanması sonrasında seyahat izin belgesinin geçerli olup olmadığı ve nasıl alınacağı vatandaşlar tarafından merak konusu haline geldi. 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile bazı istisnalar haricindeki kişilere seyahat izin belgesinin verileceği kaydedildi. Peki seyahat izin belgesi nasıl alınır? İstisnai durumlar nelerdir? Özel araçla şehirlerarası yolculuk yasak mı?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında dün Erdoğan tarafından yapılan açıklamada gece saatlerinden itibaren 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışların ve şehirlerarası yolculukların yasaklandığı haberinin gelmesi sonrasında vatandaşlar seyahat izin belgelerinin geçerli olup olmadığını araştırmaya başladılar.

SEHAYAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Seyahat izin belgesi sadece birinci dereceden yakını vefat edenler, ağır hastalığı olanlar ve son 15 gün içerisinde gelerek kalacak yeri bulunmayan vatandaşlar için geçerli olacak. Bu gibi durumlar seyahat izin belgesi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

4 Nisan 2020 tarihi 00.00 itibarı ile Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak iline tüm seyahatler 15 gün süreyle askıya alındı.

Editör: TE Bilişim