Talimatta özellikle 0-10 yaş grubu sığınmacı çocukların ihtiyaçlarının karşılanmaıs için kampanya başlatılması istendi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın yazılı açıklama ile duyurduğu yardım kampanyasında 'göçmen kreşi' oluşturulması istendi.

Yalçın açıklamasında sığınmacı geçişlerinin engellenmemesinin yerinde ve isabetli bulunduğunu ve desteklendiği vurgulandı.

AB’nin Türkiye’ye verdiği sözleri tutmadığını vurgulayan Semih Yalçın, ‘10 yıldır süren mülteci dramı karşısındaki vurdumduymazlıkları, artık tahammül ve hoşgörü sınırlarını aşmıştır.’ dedi.

Yunanistan’ın dünyanın gözleri önünde insanlık dışı davranışlarına dikkat çeken Yalçın, bir sığınmacının sırtından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Bahçeli’nin talimatı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın açıklamasında Devlet Bahçeli'nin talimat vererek, sığınmacılara bot, elbise, çadır, battaniye gibi temek malzemelerin karşılanmasını istedi. Görevi ise Edirne Ülkü Ocaklarına ve MHP Edirne İl Başkanlığına verdiğini duyurdu. Öte yandan birde kreş istendi. Kreşin 'göçmen kreşi’ ismi ile anılacağı ifade edildi.

Yalçın ‘Edirne İl Başkanlığımız ile Edirne Ülkü Ocaklarının görevlileri, ihtiyaç sahibi mültecilere bulundukları ara bölgede hizmet verecektir.’ dedi.

Editör: TE Bilişim