Türkiye gazetesi yazarı Uğur, bugünkü yazısında Sinan Oğan hakkında şunları yazdı:

Sinan Oğan: Milliyetçiler yuvasına dönecek

"Cemaat'ten ayrılmış bir isim anlattı geçen gün. Uzun yıllar Zaman gazetesinin Doğu Anadolu Haber Müdürlüğü'nü yapan TSK'dan atılma Ahmet Ünal'ın kendisine söylediklerini. Ahmet Ünal bir gün sessizce MHP'nin iç muhalifi Yeni Çağ gazetesinde yazmaya başlıyor. Yeni Çağ o vakitler Cemaat aleyhtarı bir gazete üstelik. Eski Cemaatçi 'Şaşırdım kaldım. Ankara'ya gittiğimde Ahmet beyi ziyarete gittim. Yıl 2008. O vakit bana anlattı aslında bir proje olarak Yeni Çağ'a girdiğini. Hatta Sinan Oğan'ın da iyi bir mensupları olduğunu' diyor. Ahmet Ünal daha sonra Sinan Oğan'ın kurduğu stratejik araştırma kuruluşlarından birinde sorumluluk alıyor. Ahmet Ünal'ın Cemaat'in MHP imamı olduğunu söylüyor bu eski Cemaatçi bana. Sinan Oğan'ın STV'ye her hafta birkaç kez çıkıp konuşması, Zaman gazetesinde sayfalarca yazı yazması da böylece başlıyor tabii.

"Sinan Oğan MHP muhalifi olarak Meral Akşener ve Koray Aydın ile birlikte harekete geçtikten sonra hakkında birkaç yazı kaleme aldım. Cemaatle ilişkisini açıklamasını istedim. Dava açtı ama 'Ben cemaatçi değilim' demedi."

Sinan Oğan ise Uğur'a sosyal medyadan şöyle cevap verdi:

"Bak oğlum Fuat Uğur bir dönem biz bu sümüklüye Okyanus Ötesi derken sen bu FETÖ'yü yalıyordun"

Oğan tepkisini bugün de sürdürdü. Twitter hesabından Uğur’un eski tweetlerinin ekran görüntülerini paylaşan Sinan Oğan, “Oğlum @fuatugur sen ne yalancı herifsin” diyerek şu ifadeleri paylaştı:

“Dün yediğin hurmaları unutup ‘Türkler Ermenileri kesti demedim’ demişsin. ‘Türklerin Ermenilere yaptıkları katliamları unutalım gitsin öyle mi’ demişsin! Ayrıca ‘Türklerin yaptığı katliamları’ konuşamamaya da ‘utanç verici’ demişsin!

Oğlum @fuatugur yeni bir yazı daha yazarak iftiralarına Sn. Bahçeli'yi alet etmeye, Devlet Bey'in söylediklerini tahrif etmeye utanmadın mı? Sn. Bahçeli benim için FETÖ'cü değil, "Sarayın Projesi" demişti. FETÖ'cü iftirası senin kendi FETÖ'cülüğünü gizleme yolun mu oğlum?

Bak oğlum @FuatUgur senin FETÖ’cü iftiranla kimse FETÖ’cü olmuyor. Sen önce FETÖ’cülerle yaptığın Maklube partilerinde ne yaptın, kimlere menekşelendin onları söyle. FETÖ’cü Emre Uslu İle Önder Aytaç’ı neden canhıraş savundun onları izah et. Eğer sende yüz varsa!”

Habererk olarak Uğur'un eski yazılarına baktık.

Tarih 17 Aralık 2013. Türkiye’de yer yerinden oynamış. Paralel yapı, bir hukuk darbesine kalkışmış.

Baskıya yetişmeyeceği için bir köşe yazarının, hem de hükûmete yakın bir köşe yazarının 18 Aralık’daki yazı konusu bu darbe teşebbüsü olmayabilir. Peki, bir sonraki gün bu mesele yokmuş gibi davranma lüksü olabilir mi?

Fuat Uğur’un 19 Aralık 2013 tarihli yazı konusu merak ettik. 

Trafik… Yanlış okumadınız, trafik.. Başlığı da şöyle:

“Kazalara davetiye ve denetimsizlik, yollara dökülen çamurlar ve kamyon dehşeti” 

Sinan Ogan'a FETÖ’cü diyen Uğur'un paralel yapı hassasiyetini (!) hatırlatmak istedik. 

Editör: TE Bilişim