TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Ermenistan’ın saldırı üzerine Karabağ’da başlayan çatışmalardan bir gün önce ABD detayını paylaştı.

TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, Ermenistan’ın saldırı üzerine Karabağ’da başlayan çatışmalardan bir gün önce ABD’nin Bakü ve Erivan Büyükelçiliklerine uyarı yazısı gönderdiğini gündeme getirdi.

Ermenistan’ın sivillere yönelik hain saldırısının ardından bölgede operasyon başlatan Azerbaycan ordusunun ilerleyişi devam ederken, Sinan Oğan Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Oğan, paylaşımında "ABD'nin Bakü ve Erivan'daki vatandaşlarına ve seyahat uyarısı yaptığının ertesi gün Ermenistan Azerbaycan'a saldırdı!" ifadelerini kullanarak ABD’de yapılan uyarının zamanlamasına dikkat çekti.

ABD Büyükelçiliklerinden yapılan açıklamada, Azerbaycan'daki vatandaşlarından Abşeron Yarımadası dışına çıkmamaları istendi.

ABD'nin Erivan Büyükelçiliğinin açıklamasında da Dilijan Ulusal Parkı'nın kuzeyindeki M4 ve M16 kara yollarının doğusu ve Tavush eyaletindeki Gürcistan sınırına kadar olan bölge dahil olmak üzere temas hattı ve sınırın yakınında seyahat etmekten kaçınma çağrısı yapıldı.

Editör: TE Bilişim