Bölge ve İstinaf mahkemelerinde süren uzun yargılama sürecinden sonra davalı TYB'nin Yargıtay’a götürdüğü davada bilirkişi raporları da hükme esas alınarak gerekçeli karar açıklandı. Yargıtay’ın gerekçeli kararında Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Ankara genel merkez ve İstanbul şubelerinin 2010 ve 2014 kongreleri ve bundan sonra seçilen yönetimlerin aldıkları bütün kararlar yok sayıldı.

2010 yılına kadar yapılan kongrelerde mevcut yönetime alternatif bir yönetim çıkmayan Türkiye Yazarlar Birliği Derneği kongrelerinde önceki yönetimlerin kongrelerini kâğıt üzerinde yaptıkları ortaya çıkmıştı. 2010 yılında yapılan kongrede ilk defa alternatif bir liste çıkmış, ancak eski yönetim, genel kurulda üye olmayan 83 kişiye oy kullandırmış dolayısıyla sahtekârlıkları ile yönetimlerine devam etmişlerdir.

2014 yılında yapılan kongrede de aynı tutumlarını sürdüren TYB yöneticilerinin sahtekârlıkları üyelerden Selim çoraklı ve Cafer Vayni tarafından yeniden mahkemeye taşındı.

Konuyla ilgili aradığımız Habererk.com yazarlarından davacı Selim Çoraklı şu açıklamalarda bulundu:

“1994 yılından beri üyesi olduğum Türkiye Yazarlar Birliği yönetimi maalesef belli kliklerin ve özellikle iktidardan beslenen siyasal İslamcıların elinde adeta siyasi sıçrama taşı haline getirildi. Yıllarca kongreler arka odalarda üç beş kişi arasında yapıldı. İlk olarak 2010 yılında alternatif bir yönetim listesi çıkardık. Kongrede sahtekârlık yaparak kazandılar. 2010 ve 2014 yıllarında yapılan kongrelerde de aynı durumu sergilediler. Biz de Başkan adayımız Cafer Vayni ile meseleyi yargıya taşıdık. Bilirkişiler tarafından yapılan incelemelerde yaptıkları delege oyunları, olmayan kişilere oy kullandırma, üye olmayanları Hazirun cetveline yazıp kongre kazanma gibi sahtekârlıklar belgelendi. İstinaf mahkemesine yapılan itirazı da biz kazandık. Dosyayı Yargıtay’a götürdüler. Yargıtay da bizim haklı olduğumuzu ve TYB’nin hem Ankara genel merkez hem de İstanbul şubelerinin kongrelerde sahtekârlık yaptıklarını onadı ve şimdiye kadar alınan bütün kararları geçersiz saydı. Şu anda sonuç kesinleşti. Pandeminin azalmasını bekliyoruz. Yargıtay kararlarını uygulamaya koyup şu andaki gayr-i meşru yönetim yerine yeni bir yönetim seçtireceğiz. Hiç kimsenin yaptığı sahtekârlık yanına kar kalmayacak. Ne acıdır ki bu gayr-i meşru yönetimler hem Ankara hem de İstanbul Büyükşehir belediyeleri tarafından her yıl programlar yaptırılıyor.”

Editör: TE Bilişim