CNN Türk’ün üst düzey Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı  açıklamada ‘9 Ekim’de yazılan bu mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevap 9 Ekim’de başlayan Barış Pınarı Harekatı’ ifadeleri kullanıldı.

CNN Türk Muhabiri Sena Alkan’a konuşan üst düzey Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, 9 Ekim’de yazılan bu mektubun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldığını belirtti. Bu mektuba verilmiş en net cevabın da 9 Ekim’de başlayan Barış Pınarı Harekatı olduğu belirtildi. Trump’ın bu tarz tekliflerinin geçerli olmadığını arabuluculuk teklifi ile Erdoğan’a bir şey yaptıramayacağını görmüş olduğunu ifade ediyor kaynaklar ama 9 Ekim’de yazıldığı ortaya çıkan mektuba en net cevabın da 9 Ekim saat 16:00 itibarıyla Türkiye’nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı olduğu ifade edildi.

İŞTE O SKANDAL MEKTUP

Barış Pınarı Harekatı’ndan önce kaleme alındığı belirtilen mektupta Trump, Erdoğan’a “aptal olma” diyerek YPG elebaşı Mazlum Kobane ile görüşmesini istiyor.

İşte o skandal mektupta yer alan ifadeler:

“Sayın Başkan,

İyi bir anlaşmaya varalım! Binlerce insanın katledilmesinden sorumlu olmak istemezsiniz ve ben de Türk ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemem – ki bunu yaparım. Rahip Brunson sırasında size zaten bunun küçük bir örneğini gösterdim.

Bazı sorunlarınızı çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratmayın. İyi bir anlaşma yapabilirsiniz. General Mazlum (PYD elebaşı) sizinle müzakere etmeye istekli ve geçmişte asla vermeyecekleri tavizleri vermeye de istekli. Onun bana yazdığı, benim yeni aldığım mektubun bir kopyasını size gönderiyorum.

Bu işi doğru ve insancıl bir şekilde hallederseniz, tarih sizi iyi hatırlayacaktır. İyi şeyler yaşanmazsa, tarih sizi sonsuza dek bir şeytan olarak hatırlar. Sert adam olma! Aptallık etme!

Seni daha sonra arayacağım…”

Editör: TE Bilişim