Oy verme işlemlerinin başlamasıyla beraber, seçimde usulsüzlük haberleri de gelmeye başladı...

Görüntüler Muş Sungu'dan..

Önünde birden çok pusula olan şahıs, oyları birer birer AKP Adayına ve AKP'ye basıyor.

Öte yandan Urfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Vergili Köyü'nde CHP'li müşahitlerin köye alınmadığı bildirildi.

ÇELEBİ: ŞANLIURFA’DA 30’A YAKIN KÖYDE MÜŞAHİTLERİMİZ BASKI İLE UZAKLAŞTIRILDI

Sandık Gücü yöneticilerinden CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi, “Şanlıurfa’da 30’a yakın köyde müşahitlerimiz baskı ile uzaklaştırıldı. Canhıraş bir mücadele devam ediyor. Ne olursa olsun milli irade kazanacak! Kayıtlarımız var, itirazlarımız hazır. Geçmiş seçimde sonradan mühür basılan ve videosu çekilen sandığı iptal ettirdiğimiz gibi bunların da iptalini sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

YSK’DAN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Sadi Güven, Şanlıurfa’daki skandal görüntülere ilişkin “Suruç'taki bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddialar konusunda, idari ve adli işlem için gerekli girişimlerde bulunulmuştur” açıklamasında bulundu.

İstanbul Üsküdar Selami Ali Ortaokulunda bir kişinin babasının yerine oy kullandığı iddia edildi. Duruma itiraz eden bir vatandaş görevlilerle kısa süre tartıştı ve “Adamı neden gönderdiniz?” diye sordu. Kolluk kuvveti olmadığını ifade eden görevliler, konuyla ilgili tutanak tutulduğunu söyledi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI...

Öte yandan bugün öğle saatlerinde, İddiaya göre, Urfa'nın Suruç ilçesinde Mızar Mahallesi yolu üzerindeki Bilge İlkokulu'na otomobille çok sayıda mühürlü oy pusulası getirileceği ve sandıklardakilerle değiştirileceği bilgisini alan polis ekipleri, harekete geçti.

Ekipler, okul yakınında 27 BSU 52 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. Aniden hızlanan otomobil, polisin havaya ateş açmasıyla durduruldu. Bu sırada araçta bulunan 3 kişi, çuvallardaki oy pusulalarını yola attı. 4 çuval oy pusulasının ele geçirildiği ileri sürülürken, otomobildeki 3 kişi de gözaltına alındı.

Polis ekipleri, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ İDDİASI

Suruç'ta bir kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Halk TV, Urfa'da bulunan CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi'nin, "Suruç ilçesindeki bir İmam Hatip lisesinde bir kişinin hayatını kaybettiğini ve polislerin sandıklara el koyduğunu" söylediğini aktardı.

KAĞITHANE'DE ÇİFT OY TUTANAĞI...

İstanbul Kağıthane'deki Çeliktepe Ortaokulu'nda bir kişinin iki kere oy verdiği belirtildi. Olayla ilgili olarak tutanak tutuldu…

1000 ADET ZARF...

Diyarbakır Mesut Yılmaz İlköğretim Okulunda da üç kişinin 1000 adet mühürlü zarf ve oy pusulalarıyla içeri girmeye çalışırken yakalandığı ileri sürüldü.

ADANA'DA DA ÇİFT OY DURUMU...

Adana Ramazan Atıl Anadolu Lisesi’nde ise, başka bir okuldan zarf getirdikten sonra ikinci kez oy kullanmaya çalışan bir kişinin yakalandığı ifade edildi.

LİSTEDE ADI OLMAMASINA RAĞMEN...

Ankara Çankaya Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesi'nde, 2425 nolu sandıkta listede adı olmamasına rağmen bir sandık görevlisinin "adı var" diyerek iki kişiye oy kullandırdığı iddia edildi.

Diğer sandık görevlisinin durumu fark etmesiyle tutanak tutulduğu, pusula ve zarfın geçersiz sayılması için de kenara ayrıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim