İmamoğlu’nun yasağa karşı hazırlık yapmadığını savunan Karahasanoğlu, “Bizim belediye başkanı beceriksizin tekidir. Başka illerdekiler bir çözüm bulur, zorunlu ihtiyaçlarını temin ederler ama. Asrın felaketi bizim tepemizde.. Hemen başımızın çaresine bakalım” güvensizliğinden mi kaynaklıydı, bilemiyorum” ifadelerini kullandı.

Ali Karahasanoğlu’nun köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Ve önceki akşam saat 21.30 gibi, sadece hafta sonu için 31 ilde  sokağa çıkma yasağı ilan edildi..

Daha ayrıntılar bile belli olmadan, İstanbul’da bir panik, bir panik..

“Bizim belediye başkanı beceriksizin tekidir. Başka illerdekiler bir çözüm bulur, zorunlu ihtiyaçlarını temin ederler ama. Asrın felaketi bizim tepemizde.. Hemen başımızın çaresine bakalım” güvensizliğinden mi kaynaklıydı, bilemiyorum..

Veya..

“Bu adamı seçtik, tüm felaketler başımıza geliyor.. Bu hafta sonu da, sakın felaketin bir devamı olmasın” çaresizliğinden midir, kestiremiyorum.

Halk çok büyük bir yoğunlukla İstanbul’da, son 2.5 saatte sokağa dökülüp, iki günlük sokağa çıkma yasağının stoğunu yapmaya kalkıştı..

Biz ise, bekliyoruz ki, 10 gündür tekrar tekrar “sokağa çıkma yasağı ilan edilsin” diyerek, kafamızı şişiren Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm hazırlıkları yapmış bir şekilde, kamuoyuna hemen çıksın, açıklamayı yapsın: 

“Bizim talebimiz kısmen de olsa kabul edilmiştir. Teşekkür ediyorum.. İlk dillendirmemizin üzerinden 10 gün geçmiş, bu süre içinde biz belediye olarak hazırlıklarımızı tümü ile tamamlamış duruma geldik. Halkımızın hizmetindeyiz.. Dünyanın neresine giderseniz gidiniz, sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde, güvenlik görevlileri hariç tutulur. Sağlık çalışanları hariç tutulur.. Basın mensupları hariç tutulur. Kritik görevdeki kamu görevlileri hariç tutulur. Temel gıda olarak, ekmek fırınları hariç tutulur.. Biz de bu bilinç ile hazırlıklarımızı yapmış idik. Henüz İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi yayınlanmadı ama.. Ayrıntılar basına intikal etmedi ama. Dünyada olandan farklı bir şey olması mümkün değil.. O çerçevede, biz hazırlığımızı çok önceden yaptığımız için.. Sokağa çıkma yasağının duyurulması ile birlikte hemen İstanbullulara yaptığımız planlamayı aktarıyorum.. Şu şu uygulamaları hemen şu an itibari ile hayata geçiriyoruz!”

Nerdeee?

Diyemedi..

Televizyon ekranlarında insanlar belediyenin cevaplamasını istiyor: 

“Toplu taşıma araçlarınız sefere çıkacak mı?”

Sokağa çıkma yasağında, ne toplu taşıması? 

Hazırlık olmayınca, cevap veren de çıkmıyor.

Ama soru devam ediyor..”

Editör: TE Bilişim