AREA araştırma şirketinin Eylül ayında yaptığı araştırmaya göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine olan destek yüzde 43,5'a düşerken, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e olan destek 56,5'a yükseldi.AREA araştırma şirketi Eylül ayında yaptığı 'Türkiye Siyasi Gündem Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. 27 – 30 Eylül 2020 tarihleri arasında toplam 12 Büyükşehirde (İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır)  18 yaş ve üzeri 3.088 kişi ile yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlara yer verildi.PARTİLERİN SON OY ORANLARIAnkete göre 'Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna katılımcılar AKP % 40, CHP % 22.7, İYİ Parti % 12.4, HDP % 10.4, MHP % 10.2 oranında oy verdi. 


PARLAMENTER SİSTEME DESTEK ARTIYOR

Araştırmaya göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine olan destek yüzde 43,5'a düşerken, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e olan destek ise 56,5'a yükseldi.

DİKKAT ÇEKEN İYİ PARTİ DETAYI

Araştırmada İYİ Parti ile ilgili bir soru da dikkat çekti. 'Sizce İYİ Parti siyasi hayatına nasıl devam etmelidir? sorusuna katılımcılarınYüzde 30.1'i İttifaklara girmeden tek başına siyaset yapmalıdırYüzde 30.1'i 'Millet İttifakı (CHP) ile devam etmelidir 
Yüzde 18,2'si Cumhur İttifakı’na (AK Parti-MHP) katılmalıdırYüzde 11,1'i MHP ile birleşmelidir Yüzde 7'si Muhalefetin tamamını kapsayan ‘Demokrasi İttifakı’nı kurmalıdır Yüzde 3.6'sı Sağda yeni bir ittifak kurmalıdır (Saadet P.-Deva P.-Gelecek P.) yanıtı verdi.

İşte o anket sonuçları: 

Editör: TE Bilişim