Türkiye Futbol Federasyonu’nun Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği kritik toplantının ardından toplantıdan gelen haberlere göre bu sezon için küme düşme kaldırıldı. Kulüpler Birliği'nin dün yaptığı toplantıda 20 kulübün “bu sezon küme düşme kaldırılsın” ortak kararı almasının ardından bu talep TFF yönetimine iletilmişti.

Aldığımız bilgilere göre; alınan karar neticesinde ligi son 3 sırada tamamlayan Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un önümüzdeki sezon da Süper Lig'de devam etmesine ve lig tarihinde ilk kez gelecek sezon 21 takımla oynanmasına karar verildi. Birazdan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve TFF Başkanı Nihat Özdemir’in resmi açıklama yapması bekleniyor.

Yabancı kuralı da ertelendi!

Gelecek sezon 21 takımla oynanacak olan Süper Lig’de 2021-2022’den itibaren 20 takım mücadele edecek. Yabancı kuralı hakkında da flaş bir karar alındı ve Kulüpler Birliği’nin talebi doğrultusunda yeni yabancı düzenlemesinin gelecek sezondan itibaren uygulanması yönünde karar verildi.

Editör: TE Bilişim