Sözcü gazetesi Rahmi Turan, YSK’nın İstanbul’da seçimi iptal etmesi kararının Ekrem İmamoğlu’na büyük yarar getireceğini belirterek, “AKP'liler yarattıkları haksızlıklarla kendi sonlarını hazırladıklarının farkında değiller. Öngörüleri hiç yok! Stratejik vizyonları sıfır” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Halk kahramanı yaratıldı!” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Öfke fokur fokur kaynıyor!
Haksız ve adaletsiz karara toplumun tepkisi büyük!
Yüksek Seçim Kurulu'nun “yandaş” olarak vasıflandırılan 7 hâkiminin, İstanbul seçimlerini iptal ederek AKP'ye kıyak yapması aslında AKP'nin ayağına kurşun sıkmak demek. Bunu halk psikolojisini bilen uzmanlar söylüyor.
YSK'nın 7 üyesi hukuk ve vicdan dışı karar vererek mağdur ettikleri Ekrem İmamoğlu'nu “halk kahramanı” yaptılar. Yani, kaş yapalım derken göz çıkarttılar! İktidar partisine daha büyük kazık olamaz!”

“AKP'liler yarattıkları haksızlıklarla kendi sonlarını hazırladıklarının farkında değiller. Öngörüleri hiç yok! Stratejik vizyonları sıfır!
Meral Akşener'in dediği gibi “Ramazan ayında ilk orucu hak yiyerek açtılar!”
Mağdur edilen İmamoğlu, vatandaşın gözünde daha da büyüdü. Eğer bir katakulli olmazsa ve akla gelmeyen şeytanlıklar yapılmazsa İmamoğlu'nun 23 Haziran'da seçimi daha farklı kazanacağı kesin.”

“Yüksek Seçim Kurulu'nda 7 üyenin verdiği haksız-hukuksuz iptal kararı daha çok tartışılacak.
Sokakta bilye oynayan mahalle çocuklarının bile inanmayacağı böyle garip bir kararı ne yazık ki YSK aldı.”

“7 hâkimin seçimi iptal sebebi basit:
“AKP bu defa atı alıp Üsküdar'ı geçemedi. At tökezlenip binicisini sırtından attı! Ve parti çuvalladı!”
Büyük garabet şurada:

Seçimde aynı sandık ve aynı zarftan çıkan, ilçe belediye başkanları için verilen oylar geçerli… Belediye Meclisi üyelerine verilen oylar geçerli… Muhtarlara verilen oylar geçerli… Yalnız ve yalnız İmamoğlu için verilen oylar geçersiz!

Allah aşkına, hangi mantıktır bu?”

Editör: TE Bilişim