Karahasanoğlu, sabahtan akşama kadar, televizyonlarda, internet sitelerinde, ajanslarda ve gazetelerde düğün haberine ayrıntılı yer verilmesine ve düğündeki şatafatın övülmesine isyan etti.

Mustafa Kemal hayranı, Osmanlı karşıtı Sözcü gazetesinin, sıra İngiliz hanedanlığına gelince çağdaşlığı bir yana bırakıp övgüde sınır tanımayışını, krallığa güzelleme yapışına dikkat çeken Karahasanoğlu, Posta gazetesinin de düğüne verdiği öneme ateş püskürdü.

Düğüne yapılan harcama için, “lüks, şatafat, israf, çağdışı” kelimelerini kullanmayan, gelinlik için de “görkemli sadelik” diyen Posta gazetesine esef eden yazar, arkasından Cumhuriyet gazetesine geçti. Cumhuriyet’in hiç eleştiri yapmadan düğün haberi verdiğine ve  “Düğüne gelinin sadeliği damga vurdu” diyerek israfı örttüğüne  dikkat çeken Karahasanoğlu, tüm Kemalistlerin, İngiliz hayranlığında ittifak halinde olduğunu ifade etti.

Akit yazarına bu konuda hak verdik.

Ama..

Neden aynı haberleri veren, hatta köşe yazılarında konu edinen Sabah gazetesine tek kelime etmemesini anlayamadık?

Ya iktidara yakın olanların İngiliz hayranı olma hürriyeti var ya da Akit yazarının Sabah gazetesini eleştirme cesareti yok!

Editör: TE Bilişim