Çakırgil'e göre bu yemin vesayet metniymiş ve aslında Erdoğan'da bundan rahatsızmış. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kendi adına söz söyleyen Çakırgil'in iddiasına ne diyeceği merak konusu oldu.

İşte Çakırgil'in yazısı: 

"‘23 Nisan 1920 ayarları’na dönüş muştusu..

Bir diğer konu.. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü AK Parti Meclis Grubu’na hitaben yaptığı konuşmada, m.vekillerinden özellikle de, ‘iç ve dış vesayete ve de darbelere karşı müteyakkız olmaları ‘ çağrısı yapıyordu. 

Ama o konuşmadan sonra da, o milletvekilleri, anayasada dayatılmış olan resmî ideolojiye biat metnini okumak üzere Genel Kurul salonuna geçiyorlardı. Ve bugün de Tayyip Bey, darbe anayasasınca dayatılan ve içinde ‘ilke ve inkilaplara bağlılık’ ibareleri bulunan ‘vesayet’ metnine göre yemin edecek.. Bunu çelişki olarak değil, zorbalıkların dayatılmasının anlaşılması için belirtiyorum. Yoksa, inanıyorum ki, bundan Erdoğan da rahatsızdır. Çünkü, karşı çıkılmasını istediği ‘vesayet’lerin başında bu geliyor. Bu ilkellik, ülkemize de, Müslüman halkımıza da, tarihimizde emsali görülmemiş bir ‘züll’dür. 

Evet, ülkemiz ve halkımız, 100 yıla yakın bir süredir; içerden, resmî ideoloji vesayeti, dışarıdan da, Lozan ve sonra da NATO ile dayatılan dış vesayetler altındadır, hâlâ.. 

Ama Tayyip Erdoğan’ın, yeni dönemi Cuma günü Hacıbayram Camii’nden kılınacak namazla başlatacağını açıklaması, halkımızın mücadelesinin 23 Nisan 1920 ayarlarına göre şekilleneceğinin bir muştusu olarak kabul edilebilir."

Editör: TE Bilişim