Star yazarı Selahaddin E. Çakırgil, “Yenilikçi Hareket” kitabının yazarı Nasuhi Güngör’e, kitabı okuyup aldananlarla nasıl helalleşeceğini sordu.

İlk gördüğü andan itibaren kitabı ciddiye almadığını kaydeden Çakırgil, kitabın Saadet Partisi çevrelerince piyasaya sürüldüğünden bahsederken Numan Kurtulmuş’un adını anmadı.

Numan Kurtulmuş’un kitabın dağıtımını sağladığı, geçtiğimiz günlerde gündeme gelmiş; Numan Kurtulmuş’tan bir yalanlama gelmemişti.

Güngör’e sorduğu helalleşme sorusunu Numan Kurtulmuş’a sormayan Çakırgil’in bugünki yazısında konuyla ilgili kısım şöyle:

“Bu arada M. İnce, ‘Erdoğan, partisini kurmak için Pensilvania’ya gidip F.G. ile görüşerek ondan izin aldı.. ‘ şeklindeki iddiasının belgeli olduğunu -Erdoğan’ın da ‘İsbatlamazsan namertsin!.’ demesi üzerine- nihayet ‘isbatladı’!!!

Nasıl mı? Bu kaynak dediği şey, varsayım üzerine bile değil, yalan üzerine yazılmış bir kitap idi ve yazık ki, o kitabı yayınlatanlar, -benim bildiğim kadariyle- sadece Almanya’da bile onbinler halinde dağıttırdılar, 2000’li yıllarda ve sırf, Erdoğan Hareketi’ni durdurmak ve vurmak için..

Çünkü, Fazilet Partisi’nde iç muhalefet güçleniyor ve bir ‘yenilikçi hareket’ten söz ediliyordu. Ve bu yeni filizlenmenin önlenmesi gerekiyordu. Hele de, FP, Anayasa Mahkemesi’nce 2001 yılında kapatılınca.. N. Güngör tarafından yazılan bir kitap, SP çevrelerince piyasaya sürülmüştü.  Şahsen, daha ilk gördüğüm andan itibaren hiç ciddîye almadım.

N. Güngör, aradan bunca yıl geçtikten sonra, şimdi, o yazdıklarının hiçbir belge ve bilgiye dayanmadığını itiraf ediyor. Halbuki, 2011 yılında da, ‘O kitapta yazdıklarımın ardındayım.’ demiş.. Sonra, TRT’de önemli bir makama getirilmiş ve o kitab da bir daha ortalıkta görülmemiş..

M. İnce’nin sözünü ettiği belge, bu!

***

Ya, o kitabın yazarı, o yalanlar yüzünden aldananlarla nasıl ‘helâlleşecek’?”

Editör: TE Bilişim