MHP eski milletvekili Atila Kaya ve Alparslan Türkeş döneminde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Suat Başaran'ı hedef gösteren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Ülkücü camiada tansiyonu yükseltti.

Yıldırım'a tepkisini sürdüren Başaran, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, "Bana tuzak kurabilirsiniz; her türlü kalleşlik yapma gücünüz ve meşrebiniz var; buyurun yapın! Fakat beni korkutarak susturmayı ve ülküdaşlarıma düşman etmeyi başaramayacaksınız; ne kadar zorlarsanız zorlayın onlara, dâvâma ve ocağıma sevgimi her zaman muhafaza edeceğim" dedi.

Ahmet Yiğit Yıldırım, yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Geçmişte Ülkü Ocakları çatısı altında görev yapmış ancak bugün hareketimizle hiçbir bağı kalmamış bazı kişilerin Liderimize ve Hareketimize yönelik fitneci saldırılarını büyük bir sabır ve dikkatle takip etmekteyiz. Suat Başaran ve Atila Kaya'nın Milliyetçi-Ülkücü Harekete, Başbuğumuzun emaneti Ülkü Ocaklarına ve bizi biz yapan mukaddes değerlerimize karşı sürekli ve seviyesizce saldırarak Ülkücü Hareketi yıpratma arayışı içinde olduklarını görüyoruz. Uyardık anlamadınız, söyledik duymadınız! Sizin yaptıklarınız bozgunculuk değil açıkça HAİNLİKTİR! Geçmişte görev yapmalarına rağmen Ülkü Ocakları başkanlığı sıfatını kullanarak hareketimize ahlaksızca saldıran kişilere ülküdaşlarımız her ortamda gereken tavrı gösterecektir!" 

Editör: TE Bilişim