Habererk/Lokman Happani/Kilis 

2011 yılının Mart ayında Suriye’nin Der kentinde 15 öğrencinin tutuklanmasıyla başlayan Suriye’de iç savaş 8.yılını doldurdu.   

Suriye tarafından ilk olarak top ve havan mermileri 2012 yılında ÖSO ve Esad güçleri arasında Hatay ve Kilis topraklarına düşmüştü. 

İLK ROKET DAEŞ TARAFINDAN ATILDI 

2014 yılında Kilis’in doğusunu tamamen ele geçiren DAEŞ terör örgütü 2015 yılının aralık sonlarında TSK’nın DAEŞ hedeflerini vurmaya başlamasıyla birlikte 18 Ocak 2016 tarihinde ilk roket DAEŞ tarafından Kilis’e atıldı.

DAEŞ roketlerine maruz kalan Kilis Fırat Kalkanı harekatı ile roket saldırılarından kurtuldu. Ancak Gaziantep’in Karkamış ilçesi de DAEŞ roketlerinden nasibini aldı. 

TSK’nın 20 Ocak 2018 tarihinde ÖSO ile YPG/PKK’ya başlattığı Zeytindalı harekatı ile başta yine Kilis olmak üzere Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri de operasyon esnasında roket ve havan topuyla vurulmuştu.

FIRAT’IN DOĞUSUNA YAPILACAK OPERSYONDA 6 İLÇE VE ONLARCA KÖYÜ YİNE ROKET VE HAVAN SALDIRISINA MARUZ KALABİLİR 

TSK ÖSO; ile birlikte Fırat'ın doğu ile Batısındaki Menbiç bölgesine yapmayı planladığı ikinci hareket öncesi YPG/PKK tarafından dün gece Ceylanpınar'a 2 roket atıldı. 

TSK’ angajman kuralları gereği belirlenen hedefler Obüslerle imha edildi. Operasyon’un başlamasıyla birlikte başta Gaziantep’in Karkamış ilçesi olmak Şanlıurfa’nın Suruç, Akçakale, Ceylanpınar, Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Şırnak’ın Cizre ilçesi ve sınır köyleri YPG’PKK terör örgütü tarafından atılabilecek roket ve havan mermilerinin hedefinde bulunuyor.  

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI 24 SAAT SINIRDA HAREKÂT HALİNDE 

TSK’ya ait silahlı ve silahsız insansız hava araçları 24 saat Kilis başta olmak üzere Şırnak’ın Cizre İlçesine kadar olan bölgede sürekli harekat halinde olduğu gibi sınır hattında konuşlu bulunan Fırtına obüsleri ve Çok Namlulu Roket atar sistemleri de gelebilecek saldırılara karşı hazır vaziyette bekletiliyor.  
 

Editör: TE Bilişim