Habererk/ Lokman Happani/Kilis 

TSK’nın Fırat Kalkanı ile özgürleştirdiği Çobanbey ve Öncüpınar sınır kapısı karşısında bulunan Esselama ve Rai sınır kapılarını kontrolünde bulunduran muhalifler, kendilerine yük taşıyan tırcılardan ayak bastı  parası olarak 1000 ile 1500 TL alıyorlar. 

Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarında işlemler için sadece  30 ile 35 lira ödenirken,  Suriye tarafında bunun kapılara da  tam 50 katını ödemek zorunda kalıyorlar.

Ödemek istemeyenlerin işlemlerini uzatarak bahaneler çıkartıyorlar

Tırcılar ayak bastı parasından şikayet etseler de sonuç alamadılar 

Habererk Whatsapp ihbar hattımızı arayan ve Suriye’ye çalışan tırcılar sorunlarını anlattı. 

Fırat Kalkanı ile Türkiye özgürleştirdiği bölgede tüm yatırımları Türkiye bizzat yapıyor.

Öncüpınar sınır kapısı karşısındaki Esselama sınır kapısı ile gerekse Çobanbey sınır kapısı karşısındaki Rai (Çobanbey sınır kapısını) kontrol eden muhalifler bizlerden ayak bastı parası alıyorlar ortalama her iki kapıdan günde 200’e yakın tır giriş yapıyor. 1000 ile 1500 TL yüküne göre para alınıyor, biz ne kazanıyoruz ki bu parayı bizden alıyorlar . Madem bu parayı bizden alıyorlar nereye harcıyorlar.  Türk yetkililerin bu duruma bir el atmasını istediler. 

Araçlarımız çamura saplanıp kalıyor 

Suriye tarafına geçtiğimizde Çobanbey sınır kapısındaki tır garajına giriyoruz mecburen bizden ayak bastı parası almalarına rağmen garaj çamurdan geçilmiyor aşırı yağış olduğu zaman  araçlarımız saplanıp kalıyor. Çıkarmak  için ya birbirimize yardım edeceğiz yada çekici çağırmak zorunda kılıyoruz.

Çekici çağırdığımız zamanda para ödüyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz, ailelerimizin rızkını boşu boşuna haraç niyetine veriyoruz.


 

Editör: TE Bilişim