Koronavirüs salgınına karşı mücadelede hükümetin ayırdığı bütçe diğer ülkelerin gerisinde kalınca bu yaşananlar haberci Fatih Portakal:'ı çılgına çevirdi. Portakal, Türkiye'nin salgına karşı sadece ve sadece 15 milyar dolar ayırmasına çok şaşırdığını söyledi. İktidar daha öncesinde Suriyelilere 40 milyar dolar harcandığını kendi ağızları ile söylemiş ve bunlar sosyal medyada çokça konuşulmuştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında diğer ülkeler açıkladıkları destek paketleri ile konuşulurken AKP iktidarı da vatandaşına olan desteğin miktarını kamuoyu ile paylaştı. Almanya 750 milyon euro, Fransa 45 milyar euro, ABD 2 trilyon dolar salgın için teşvik paketi hazırladı. Bununla beraber de son olarak Japonya hükümetinden 988 milyar dolarlık teşvik paketi açıklaması geldi.

Haberci Fatih Portakal ise Suriyeliler için 40 milyar dolar harcayan ve koronavirüs salgını için vatandaşlarına sadece 15 milyar dolar ayıran AKP hükümetini sert bir dille eleştirdi. Portakal açıklamasında, "Türkiye’nin paketi 15 milyar dolar olunca insan çok şaşırıyor." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim