Özdağ paylaşımdan bir internet sitesinin haberini etiketleyerek, Suriyelilerin araç muayenelerini ücretsiz yaptıklarını iddia etti.

Paylaştığı belde ise ücret bölümün sıfır olduğu görüldü.

Yeni düzenlemeye göre Suriye’de tescilleri bulunan araçların sahiplerinin, ülkemizdeki trafik tescil işlemleri için öncelikle TÜVTÜRK Muayene İstasyonları’nda muayenelerini yaptırmaları gerekiyor.

Türkiye’de bulunan Suriye tescilli araçların muayenelerine, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme doğrultusunda 15 Nisan tarihinden itibaren başlandı.

Sadece hususi olarak tescil edilmiş araçların muayenesinin yapılacağı süreçte, araçların ülkemize giriş tarihinden itibaren ilk muayenelerinden gecikme bedeli alınmayacak ve borç sorgulaması yapılmayacak.

Ancak sonraki muayeneleri sırasında borç sorgulaması yapılacak ve geç gelinmesi durumunda gecikme bedeli tahsil edilecek.

GÖÇ İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İYİ PARTİLİ ÖZDAĞ'A CEVAP

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İYİ Partili Ümit Özdağ'ın paylaştığı "Suriyelilerin araçlarına ücretsiz vize muayenesi yapılıyor" haberi hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Sayın Özdağ, ülkemizde yaşayan Suriyeliler sahip oldukları motorlu araçlar için Türk vatandaşlarının ödemek zorunda olduğu her türlü MTV, muayene ücreti vb resmi ücreti ödemekle yükümlüdür. Haber kaynağının bilgisi doğru değildir" denildi.

Editör: TE Bilişim