Almanya'nın ve hatta dünyanın önde gelen dergilerinden biri olan Der Spiegel, yeni sayısında kapağına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı koydu.

Seçimden sonra oluşacak dünya düzenine de işaret eden Alman dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping  ve ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın fotoğraflarını da kullandı. 

Ancak bu fotoğrafta atlanan bir şey vardı Başlığın altına küçük puntolarla düşülen not  " Das Zektalter der Autokraten", "çağın otokratları" anlamına geliyor.

Bildiğiniz gibi otokrat; dikta despot, zora anlamlarına geliyor. 

Otokratik bir rejim yürütmediğini iddia eden Erdoğan ve yandaş medya bu skandal haberi kendi gözlerinden yorumlayarak yinealgı operasyonuna giriştiler.

Derginin bu sayısını 10 Haziran Pazar günü manşetine taşıyan Takvim gazeteside kapakta olmayan ifadeleri varmış gibi yazdı. Gazetenin internet sitesinde hala bulunan haberde özetle şu ifadeler yer aldı:

"Almanya’nın etkili dergisi Der Spiegel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeni dünya düzeni'nin 4 lideri arasında gösterdi. Sandıktan 24 Haziran'da Erdoğan'ın çıkacağını tahmin eden Der Spiegel de Cumhurbaşkanı'nı, Trump, Putin ve Cinping ile kapa ğına taşıdı. 'Yeni Dünya'yı işte bu liderler kuracak' yorumunu yaptı."

Gazetenin birinci sayfasında 'Merkel'i değil Erdoğan'ı kapağına taşıdı' ifadesi de yer aldı.

Hatta Erdoğan ,  Kocaeli’de düzenlenen mitingde, “Almanların bir dergisi var, kapağa 4 resim koymuş bir tanesi de benim. 'dünyayı şekillendiren liderler' demiş. Elhamdülillah" diyerek adeta olağanüstü bir manipülasyona imza attı. 

Editör: TE Bilişim