"Tanımayanlar için  Ahmet Baykan

"Ahmet Baykan değerli bir Ülkücü olmaktan başka seçkin ve değerli bir ‘adam’dır..

AKP İstanbul’da CHP’nin kalesi olan 3 ilçeyi MHP’li adaylara bırakmıştır, bunlardan biri de Maltepe ilçesidir.. Ahmet Baykan’ın Maltepe’de bağımsız aday olsa dahi kazanabileceği bir şahsi oy potansiyeli vardır.
Ahmet Baykan ilk gençlik yıllarında ailesiyle birlikte oturduğu Küçükyalı’da arkadaşlarıyla Küçükyalı Ülkü Ocağını kurdu, kuşatılmış bir bölgede devamlı çatışmaların yaşandığı bir süreçte en yakın arkadaşlarından birini şehit verdi, daha sonra Maltepe'de de bir Ocak açmayı başardılar..

Okuduğu okullar ve bürokrasideki hizmeti vb. aşağıda açıklamalarında yazıyor ama ben ayrıntılar vereceğim.

Yüksek Lisans’ını okuduğu Ankara Siyasal’da o yıllarda Ülkücü kimliği ile okumak ve barınmak zordu, ama Ahmet Baykan Ankara Siyasal’da Ülkücü kimliği ile tanınarak bilinerek okudu.. Bürokrasi yıllarında geniş bir Ülkücü çevreye sahip oldu ve bu çevrede hak edilmiş bir saygınlık kazandı.

Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı 10 yıl içinde Maltepe’de Ülkü Ocakları’nın bir bina sahibi olmasına vesile oldu. Yardımcısı olarak görev yaptığı ANAP’lı Bahtiyar Uyanık ve diğer bazı başkan yardımcıları 2001 yılında bir imar yolsuzluğu ve usulsüz kazanç iddiasıyla yargılanırken Ahmet Baykan soruşturmanın ve yargılamanın dışında kaldı.

2004 sonrasında da 10 yıl Maltepe Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü yaptı, halen de Maltepe Belediyesinde müfettiş olarak görevini sürdürmektedir.

2001 yılında MHP milletvekili Ülkücü Nazif Okumuş’un himayesi ile Türkiye’nin en büyük bütçeli Kızılay şubesi olan ve Maltepe ilçesinde 2 büyük ve donanımlı hastanesi olan ‘Pendik Kızılay’ın başına getirildiğinde Kemal Çapraz ve Derviş Ortak gibi tanınmış Ülkücülerin de içinde bulunduğu Ülkücü bir ekip ile görev yaptı..

Aynı dönemde bir hastane sahibi olan Laleli Kızılay’ın yönetim yapılanmasını da şahsıma tevdi etti, tanınmış Ülkücülerden Devlet Arşivleri Eski Genel Müdürü Necati Gültepe’nin başkan olduğu Prof. Abdulkadir Donuk’un yardımcısı olduğu ekipte MHP Eski Eminönü İlçe Başkanı Mustafa Aydın ile birlikte ben de görev yaptım.

Geniş bir Karadenizli seçmen potansiyeli olan Maltepe’de Ahmet Baykan hemşerileri tarafından da çok sevilmektedir, parti gözetmeksizin hemşerilerinin oyunu almak potansiyeli vardır..

Ayrıca Maltepe’deki Ülkücülerin de parti gözetmeksizin blok olarak oy verecekleri bir isimdir."

 Ali Baykan

Ahmet Baykan 1960 Artvin Hopa doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği bölümünde eğitim gördü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi ve Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1986-89 yılları arasında Sağlık Bakanlığı'nda devlet memurluğu görevine başladı. 1989-90 Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, 1990-94 Etibank A.Ş'de Müfettiş, 1994-2004 Maltepe Belediye Başkan yardımcılığı, 2004-14 Maltepe Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü, 2014-18 Maltepe Belediyesi Müfettiş olarak görev yaptı.

2001-04 yılları arasında Pendik Kızılay Derneği Başkanlığı, 1994- 2004 yılları arasında 10 yıl Küçükyalı Yelkenspor Kulübü Başkanlığı, Halen Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı SASAV Başkanlığını yapıyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Ahmet Baykan evli 1 çocuk babası. Maltepe Belediye Başkan Adayı olması öncesinde Ahmet Baykan Maltepe Belediyesi teftiş kurulundaki görevinden istifa etmişti.


 

Editör: TE Bilişim