Alper Aksoy yazısında dönemin BBP Başkanlık Divanı Üyeleri Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'na İskilipli Atıf Efendi'nin anma toplantısına katılması gerektiğini söylerler. Yazıcıoğlu kendisine verilen belgeleri okuyarak "Katılmayacklarını" söyler.

İşte o yazı;

Yunus Dümen'den dinledim önce, sonra konu kahramanı olduğu için Esat Bütün'ü arayıp teyidini aldım.

Tarihi bir bilgi bu. Şimdi sizlerle paylaşıyorum:

BBP Başkanlık Divanı Üyeleri Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir teklifte bulunurlar:

'Başkanım, haftaya Allah dostu, İslam şehidi İskilipli Atıf Efendi'nin anma toplantısı var İskilip'te. Parti olarak bu etkinliğe katılmamız gerekir'

'İyi düşünmüşsünüz, katılalım' der Rahmetli Yazıcıoğlu.

BBP Kahramanmaraş Milletvekili Esat Bütün konudan haberdar olur. Meclis kütüphanesinden İskilipli Atıf'ın vatan hainliğinin belgelerini toplayıp Genel Merkeze gelir.

"İskilipli Atıf'ın anma toplantısına parti olarak katılacağımızı duydum. Bu adam İngiliz Muhipler Cemiyeti kurucu üyesi, Kuvayi Milliye askerinin kellesini kesmek her Müslümana farzdır diyen bir şerefsiz, dinin ve devletin anahtarını İngiliz'in eline teslim etmekte hiçbir beis yok diyen bir imansızdır. Bunlara rağmen mi katılacağız o anma toplantısına?..Alın size ihanet belgeleri."

Esat Bütün'ün itiraz sesini yükselttiği o anda Yunus Dümen de içeridedir. Yüksek sesli bu itiraza hem şahit olmuş hem sevinmiştir.

Rahmetli Yazıcıoğlu sümeninin üstüne konan belge fotokopilerini alır ve okumaya başlar. Neden sonra başını kaldırır:

"Hayır" der, "İskilipli Atıf'ı anma toplantısına katılmayacağız!.."

Ve BBP İskilipli Atıf'ı anma toplantısına katılmaz.

Ben Yazıcıoğlu'nun bu örnek davranışını olduğu gibi naklettim.

Aradan geçen çeyrek asıra rağmen halen daha İskilipli Atıf davulu çalan siyasal islam soslu arkadaşlarımız var. Özellikle onların dikkatlerine sunuyorum.

Editör: TE Bilişim