Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah, müritlerine "devletin kontrol mekanizmaları içerisinde olmaları" yönünde çağrı yaptı.

Türkiye’de tarikatlar tartışılmaya devam ediliyor. “Uşşaki” tarikatının lideri Fatih Nurullah, devlet içerisinde kadrolaşma isteğini açıkça dile getirildi.

Tarikatın lideri olan Fatih Nurullah, cemaatin Nurani Tv adlı Youtube kanalında kendisine yöneltilen “Sarık veya cübbe giymek, resmî işlerimizde engel oluşturuyorsa nasıl bir yol izlemeliyiz?”  sorusuna yanıt verirken “Devletin kontrol mekanizmalarında olalım" ifadesini kullandı.

"TAYYİP BEY 'BEKLEYİN' DEDİ"

“O kisveyi taşıyacağım diye devletten kopma yok” diyen Fatih Nurullah, şöyle konuşuyor:

“Hizmetten kopma yok, ticaretten kopma yok. Tembellik yok. Biz devleti bıraktığımız zaman oraya ne idüğü belirsizler geliyor. Daha sonra amir oluyorlar, başımızı ezmeye uğraşıyorlar. Hele İslami devlet olsun; en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Vakti saati var her şeyin. Mesela başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya mayasofya, Tayyip Bey 'bekleyin' dedi. Ayasofya açıldı… Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Çünkü ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor."

Fatih Nurullah, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da Türkiye Cumhuriyeti'nin artık son bulduğunu öne sürmüş ve "2. Osmanlı kuruluyor, onun başı da Tayyip Bey birinci padişahımız olarak gözüküyor” demişti.

Editör: TE Bilişim