TBB, Av. Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasını protesto edecek

TBB, Av. Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasını protesto edecek
TBB, Avukat Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasını protesto için 23 Haziran'da Çağlayan Adliyesi'nden İstanbul Barosu'na yürüyüş düzenleyecek.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasını protesto etmek için 23 Haziran Pazartesi günü bir yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüş, Çağlayan Adliyesi'nden İstanbul Barosu'na kadar sürecek.

Barolar Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yürüyüşün amacının 'savunmayı savunmak' olduğu belirtildi. Açıklamada, Avukat Pehlivan'ın yalnızca avukatlık faaliyetleri gerekçe gösterilerek tutuklanmasının, yargının kurucu unsuru olan savunmayı işlevsiz hale getirme girişimi olduğu vurgulandı.

"Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ifadelerinin yer aldığı açıklamada, avukatların halkın hak arama özgürlüğünün sesi olduğu ve TBB olarak "Savunmaya Özgürlük" talebini dile getirmek için Çağlayan Adliyesi'nde saat 13.00'te buluşacakları duyuruldu. Yürüyüşün İstanbul Barosu'na kadar devam edeceği belirtildi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.