TBMM'de günlerdir tartışılan içeren ‘Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi’ yasallaştı.

Cumhuriyet'in haberine göre, bu yasaya göre yardım toplama faaliyetleri izne tabi oldu. İzinsiz yapılan yardımların internet ortamına yapıldığının tespiti sonucu valilik veya İçişleri Bakanlığı tarafından içeriğin kaldırılması uyarısında bulunulacak. Yasaya göre 24 saat içinde içerik kaldırılmazsa ilgili valilik erişim engeli için için sulh ceza hakimliğine başvuracak.

Son dönemde oldukça duyulan SMA hastaları yardım kampanyalarının önüne engel konuldu. Çaresiz aileler yasanın ardından '#smalibebeklerevalilikizni' kampanyası başlattı. Tedavi için az zamanı kalan SMA hastası Rümeysa bebeğin yardım kampanyasını bitmesine az kalmışken önüne engel koyuldu.

Çaresiz kalan Rümeysa bebeğin ailesi:

“SMA hastaları için valilik izni çıkmıyordu. Bizim 7 ay önce başvurumuz vardı red gelmişti zaten. Şu anda da zaten çok az bir zamanımız kaldı valilik iznine yine başvurduk geçen hafta. 1 ay sürüyor valilik izninin sonuçlanması. Vaktimiz de yok. Sanatçıların büyük bir kısmından destek göremiyoruz gösterenleri de engellediler. Bizim için en büyük engel bu kanalla artık sesimizi duyuramıyoruz. Geçen gün dizi oyuncularıyla yayınımız vardı o iptal edildi yasanın çıkmasıyla. Şu anda bizim zamanımız yok bu bizi çok çok kötü etkiledi. " dedi.

Editör: TE Bilişim