TBMM'de PKK süreç komisyonu: İlk toplantı yarın

TBMM'de PKK süreç komisyonu: İlk toplantı yarın
PKK süreç komisyonu ilk toplantısını yarın yapacak.

Terör örgütü PKK'nın fesih kararı ve silah bırakmasının ardından yürütülecek süreç için TBMM'de kurulacak komisyon, ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek. Toplantıda, komisyonun adı, çalışma usul ve esasları ile prensiplerinin belirlenmesi hedefleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyon üyesi milletvekillerini yarın saat 11.00'da toplantıya davet etti. Kurtulmuş'un açılış konuşmasının ardından siyasi parti temsilcilerinin değerlendirmeleri dinlenecek ve komisyonun çalışma prensipleri üzerinde görüşmeler yapılacak. Komisyonun, örgütün silah bırakma süreciyle ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda yasal düzenlemeler hazırlaması ve süreçle ilgili tedbirleri belirlemesi bekleniyor.

Komisyonun ismi, yarınki toplantıda, üyelerin önerileri arasından seçilecek. Siyasi partilerden komisyon için üye bildirimleri istendi ve komisyonun 51 üyeden oluşması planlandı. AK Parti 21, CHP 10, DEM Parti 4, MHP 4, İYİ Parti 3, Yeni Yol 3, HÜDA PAR 1, YRP 1, TİP 1, EMEP 1, DSP 1 ve DP 1 üye ile temsil edilecek. Ancak İYİ Parti, kendisine ayrılan 3 üyelik için henüz bildirimde bulunmadı. Sayın Kurtulmuş, belirli milletvekillerini komisyon üyesi olarak toplantıya davet etti; davet edilen milletvekillerinin listesi açıklandı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.