10 gün sürecek olan İstanbul’da yağacak karın saati de belli oldu.

Cuma günü başlayacak karın asıl bastıracağı günde belli oldu. 

Dünyaca ünlü meteoroloji sitesinin Balkanlardan gelecek soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların 7- 8 derece birden düşeceğini açıkladı. Kar yağışının İstanbul’da Cuma günü sabah 04.00 sıralarında başlayacağını da duyurdu. Kar yağışının önümüzdeki hafta da etkisini göstermesi bekleniyor. Pazar gününden itibaren tüm yurtta kar yağışı bekleniyor.. 

İŞTE GÜN GÜN KAR YAĞIŞI

Haftanın ilk günü Pazartesi Marmara’nın tamamı, İç Anadolu’nun batısı ve Orta ve Batı Karadeniz’de kar yağışı devam edecek. Salı günü yurdun orta ve kuzey kesimlerinin tamamını etkisi altına alacak kar yağışı Çarşamba günü Akdeniz kıyıları hariç ülkenin tamamında etkili olacak Perşembe günü Ege bölgesini terk etmeye başlayan yağışlar Cuma günü Marmara, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun tamamında etkisini gösterecek. Bir haftalık tahmin sonunda Cumartesi de İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın doğusu, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’nun tamamında yağışların devam etmesi bekleniyor.

İstanbul için flaş uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nden de geldi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 15 derece) azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor. Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle Marmara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisi altında kalması bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren kuzey, iç ve doğu kesimlerde soğuk havanın etkisini arttırmasıyla birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.”

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise sarı kodlu uyarı verilirken, "İstanbul'da Meteoroloji raporuna göre; hava sıcaklığının azalması,hafta sonundan itibaren yağışların kar şeklinde olması bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim