4 Kasım 2018 tarihinde gazetenizde yayınlanan; "İYİ PARTİ’Lİ HDP SEVİCİ MİLLETVEKİLİ ADAYINDAN ABDULLAH ÇATLI'YA HAKARET" başlıklı haber metniniz içeriğinde yer alan hataların düzeltilmesi gereklidir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere; aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuş, internet ortamında yayınlanan bu gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı haber içeriğinin kaldırılmasını ve işbu cevabımın bir hafta süreyle internet ortamında kullanıcıların doğrudan ulaşabileceği şekilde ve tekzip başlığı altında yayınlanmasını talep etme zorunluluğum hasıl olmuştur.

Yapmış olduğunuz haber içeriğinde; İYİ Parti Bursa İl Yöneticisi ve Bitlis Milletvekili Adayı Yusuf Deniz'in kayınbiraderim olduğuna yönelik asılsız iddia kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Şahsımın Yusuf Deniz ile hiç bir kan bağı bulunmadığı gibi kamuoyuna lanse edildiği şekilde haber içeriği ile de hiçbir bağlantım bulunmamaktadır. Yusuf Deniz'in yapmış olduğu şahsımın da asla onaylamayacağı sosyal medya paylaşımının akabinde, Ankara Milletvekili ve Parti Kurucusu sıfatı ile Yusuf Deniz'i uyarmış ve hatasını telafi etmesini sözlü olarak ikaz ve talep etmiş bulunmaktayım.

Bunun üzerine de Yusuf Deniz yaptığı paylaşımları kaldırmış ve Merhum Çatlı'nın ailesinden ve manevi şahsiyetinden özür mesajı yayınlamıştır.

Sonuç olarak;

https://www.habererk.com/politika/iyi-partili-vekil-catliya-hakareti-aklamaya-calisti-ulkuculeri-lagim-siyaseti-yapmakla-sucladi-h77466.html linkinde 4 Kasım 2018 tarihinde yayınlanmış olan ve kamuoyuna yanlış yansıtılan bilgilerin yukarıda açıklandığı üzere düzeltilmesi ayrıca bu yazının 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14.maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayınlamasını kanuni haklarım saklı kalmak suretiyle talep ederim.

İYİ Parti

Ankara Milletvekili

Halil İbrahim ORAL

Editör: TE Bilişim