Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği sözlerine tepki gösteren Kahveci, "Türklüğü ayaklar altına almış bir yapıyla Türklüğü kurtarmaya çalışmak zeka ürünü olmasa gerekir" ifadelerini kullandı.

İşte Kahveci'nin değerlendirmelerinden öne çıkanlar:

Bahçeli, grup konuşmasında iki tercih arasında kalmaktan bahsederek, milyonlarca Ülkücünün ve Türk milliyetçisinin hayal kırıklığına uğramasına vesile olmuştur. Ben de üzüldüm tabii ki ama ben bunları daha önceden bildiğim ve tahmin ettiğim için fazla hayal kırıklığına uğramadım. Türkiye’yi buraya getireceklerini daha önce de yazıyordum.

ÜLKÜCÜLER ARTIK BUNU YEMİYOR

Bahçeli bugün; vatan, millet için, Türklük için, Recep Tayyip Erdoğan’a ‘evet’ diyeceğini söyledi. Türklüğü ayaklar altına almış bir yapıyla Türklüğü kurtarmaya çalışmak zeka ürünü olmasa gerekir. Veyahutta yaptıkları kötülüğü nasıl kapatabileceklerini veya millete nasıl güzel gösterebileceklerinin manevralarını yapıyorlar. Hiçbir Ülkücü, hiçbir Türk milliyetçisi bunu yemiyor. Bunu böyle bilesiniz.

BAHÇELİ BU HAREKETİN TEŞVİRCİSİ VE MENSUBU DEĞİL

Yıllar önce Bahçeli’nin bu hareketin -ağır konuşmak da istemiyorum burada ama- teşvircisi ve mensubu olmadığını, aksine bu hareketi kendi mezrasından çıkarıp dağıtmak, yok etmek istediğini söyledim ve gördüm.

Bu niyeti nasıl okuyorum? Mesela Türklük kurultayını yasakladığı zaman ‘amacı ne olur?’ diye kendime soruyorum. Tabii ki makul bir amaç bulamıyorum. Erciyes Kurultayı yasaklandığı zaman yine aynı soruyu soruyorum yine cevap bulamıyorum.

EN İYİ ÜLKÜCÜNÜZ ARZU ERDEM VE EKMELEDDİN İHSANOĞLU

Bir sürü ülküdaşımızı, Bağbuğumuzun zamanında yetişmiş, mesafeler kaydetmiş, entelektüel boyutlara gelmiş her Ülkücüyü harcadı. Harcarken amacı ne olabilir diye düşündüğüm zaman hiçbirini hayra yoramadım.

Bu davranışları tahlil ettiğimiz zaman bu hareketin sadık bir inanırı olmadığını rahatlıkla görebiliriz. Ve bu yüzden binlerce kere teşkilatları değiştirmişlerdir. Ve biliyorsunuz ki iki yıldır kongre bile yaptırtmadılar, her şeyi deneyerek.

Bir kongre bile yaptırmadınız. Herkesi hain ettiniz, fitneci ettiniz. Ama etrafınızda Ülkücü kalmadı. En iyi Ülkücünüz Arzu Erdem ile Ekmeleddin efendi.

Editör: TE Bilişim