Terör örgütü PKK’nın ilk grubu silah bıraktı
Süleymaniye’de PKK terör örgütünün ilk grubu, Casana Dağı bölgesinde silahlarını bıraktı ve silahların yakıldığı bildirildi.
Törende, aralarında KCK konsey eş başkanı Bese Hozat, Behzat Çarçel ve Tekoşin Ozan’ın da bulunduğu 30 PKK’lı terörist, 15’i kadın 15’i erkek, silahlarını imha etti.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), silahların seri numaralarını kayda aldı. Güvenlik önlemleri nedeniyle gazetecilerin canlı yayın yapmasına izin verilmezken, silahların yakıldığı ilk görüntüler paylaşıldı.
DEM Parti heyeti, sivil toplum temsilcileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi güvenlik güçleri ve medya mensupları törene tanıklık etti. Gazeteci İsmail Küçükkaya, Bese Hozat’ın kadın teröristler üzerinde etkili olduğu için törende ön planda yer aldığını ve önceden hazırlanan bir metni okuduğunu belirtti.
Terör örgütü PKK’lıların yazılı metin dışında konuşmalarının yasaklandığını, törende duygusal ve umutlu bir atmosfer olduğunu ifade etti.
Küçükkaya, DEM Parti temsilcilerinin de sürece olumlu yaklaştığını gözlemlediğini aktardı.
Terör örgütü PKK’nın tamamen silahsızlanma sürecinin 2025 Eylül sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.