CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Almanya’da yayınlanan Die Welt gazetesine bir söyleşi verdi.

Kaftancıoğlu’nun buradaki açıklamalarında sığınmacılarla ilgili sözleri tepki çekti.

SIĞINMACILAR ZORLA YOLLANAMAZ!

Kaftancıoğlu, mültecilerin geri gönderilmesi konusunda bir zorlama olmayacağını söyledi.

Kaftancıoğlu, “Göç ve insan hakları alanında çalışmış biri olarak mültecilerin sorunlarının transit ülkelere ödeme yaparak ve başka siyasi amaçlar uğruna kullanılmasını doğru bulmuyorum. Sığınmacılarla ilgili uluslararası görüşmeler ve anlaşmaların çok boyutlu olması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Evrensel insan hakları bu görüşmelerin, anlaşmaların merkezinde olmalı. Sığınmacılar konusu salt ekonomik parametrelerle ele alınacak kadar basit bir konu değil çünkü” şeklindeki ifadeleri kullandı.

CANAN'IN TERÖR SİCİLİ BAYA KABARIK!

CHP’li Canan Kaftancıoğlu, terör örgütleri seviciliğini sosyal medyada her zaman gösterdi. Terör örgütü MLKP’nin kurucularından olan Hasan Ocak için komutan diyen Kaftancıoğlu, terör örgütü DHKP-C mensubu Helin Bölek’in için de ışıklar içinde uyuması temennisini sosyal medyadan sundu.

Vatan için şehit olanların şehadet makamını hor gören Kaftancıoğlu, DHKP-C’lilerin ölüm oruçlarını ise insanlık örneği bir davranış olarak görüyor.

Türkiye'deki terör örgütlerinin savunuculuğu üstlenen CHP'li Canan Kaftancıoğlu, DHKP-C'nin ölüm orucunca ölen Helin Bölek için CHP amblemli taziye mesajını sosyal medya hesabından paylaştı. MLKP terör örgütünün kurucu üyelerinden olan Hasan Ocak için de sosyal medya hesabından ileti paylaşmış olan Kaftancıoğlu, "Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!" dedi. Bir teröristte komutan diyen Kaftancıoğlu, vatan için şehit olanların şehadetini ise dalga konusu yaptı.

Terör örgütlerine karşı mücadele edip şehit olan kolluk kuvvetlerinin şehadetine bile tahammül edemeyen Kaftancıoğlu, "Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun. Aptalca politikalar yüzünden ölen masum insanlara şehit diyerek ölümü kutsamaktan vazgeçin artık!" demişti.

Ancak CHP'li Kaftancıoğlu, DHKP-C'li Helin Bölek'in terör örgütü DHKP-C'nin talimatıyla ölüm orucuna başlamasına ve ölümünün ardından etrafında örgüt mensupları tarafından halay çekilmesini ise bir insanlık örneği olarak gördüğünü sosyal medya paylaşımından gösterdi.

CHP'nin Kadın Kolları'nın hazırladığı DHKP-C terör örgütü mensubu olan Helin Bölek'in ölümünün ardından başsağlığı mesajını sosyal medya hesabından Canan Kaftancıoğlu da paylaşmıştı.

Gezi kalkışmasında terör örgütlerinin İstanbul'u yakıp yıkmasına destek olan Kaftancıoğlu, "Devlet katil değil seri katil…" diyerek Türkiye devletine karşı düşmanlığını sürdürdü. CHP'li Canan Kaftancıoğlu'na terör örgütlerini desteklemesinden kaynaklı sosyal medyada tepkiler yağıyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 2012-2017 tarihleri arasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle beş ayrı suçtan 9 yıl 20 gün hapis cezası almıştı. Mahkeme kararında, Canan Kaftancıoğlu'nun PKK/KCK üst düzey yöneticilerinden Sakine Cansız'a ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan da 1 yıl 6 ay ceza vermişti.

Ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, 'Kamu görevlisine alenen hakaret etme" suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme' suçundan 1 yıl 16 ay ceza almıştı.

'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' suçundan 1 yıl 8 ay, 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan ise 2 yıl 8 ay cezalar aldı. Kaftancıoğlu, tüm cezaların toplamında 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Editör: TE Bilişim