Türk Hava Yolları'ndaki (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı görevlerinden geçtiğimiz ay istifa eden İlker Aycı, 1932'de Tata Airlines adıyla kurulan ve ülkenin bayrak taşıyıcısı olan Hindistan Havayolları'nın (Air India) başına geçti.

Hindistan'ın sanayi devi Tata Grubu'nun sahibi Tata Sons, İlker Aycı'yı Hindistan Havayolları'nın CEO'su ve Genel Müdürü olarak atadığını duyurdu.

Açıklamada, "Yönetim kurulu, İlker Aycı'nın Air India CEO'su ve Genel Müdürü olarak atanmasını gerekli müzakerelerin ardından onayladı. Bu atama, gerekli düzenleyici onaylara tabidir" denildi. Tata Sons Başkanı Natarajan Chandrasekaran, Aycı'nın adaylığıyla ilgili Hindistan Havayolları yönetim kurulu toplantısına katılmasının ardından şu açıklamayı yaptı: "İlker, orada görev yaptığı süre boyunca Türk Hava Yolları'nın bugünkü başarısına öncülük etmiş bir havacılık sektörü lideridir. İlker'i Air India'yı yeni çağa taşıyacağı Tata Grubu'na almaktan mutluluk duyuyoruz."

(Kaynak: Sputnik)

Türk Hava Yolları'nda (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'nın görevinden istifa ettiği resmileşti. Aycı'nın yerine şirkette Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bolat geldi.

THY tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Mehmet İlker Aycı, THY İcra Komitesi ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Muzaffer Akpınar ve THY Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Görkem Aksoy'un görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Ortaklığımız Yönetim Kurulu'nca, istifa suretiyle boşalan Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı'na Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın; istifa suretiyle boşalan bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine, Sermaye Piyasası Kurulu görüşü alınarak, Sayın Şekib Avdagiç'in; istifa suretiyle boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Sayın Mehmet Kadaifçiler'in yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında onaya sunulmak üzere atanmalarına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Mehmet İlker Aycı, Mehmet Muzaffer Akpınar ve Mithat Görkem Aksoy'un istifaları nedeniyle münhal bulunan komite üyeliklerine, Prof. Dr. Ahmet Bolat'ın İcra Komitesi Başkanı; Şekib Avdagiç'in İcra Komitesi üyesi, Denetimden Sorumlu Komite Başkanı ve Riskin Erken Saptanması Komite üyesi; Mehmet Kadaifçiler'in İcra Komitesi üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmalarına karar verildiği belirtildi.

Öte yandan, açıklamada, Ortaklığın Yönetim Kurulu'nca, Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcılığı'na Mehmet Kadaifçiler'in atanmasına karar verildiği ifade edildi.

İYİ PARTİLİ ALİ KIDIK DUYURMUŞTU

İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık; Aycı'nın yanı sıra yönetim kurulundan 3 ismin daha istifa ettiğini açıklamıştı.

Aycı, ocak ayının başında Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasının ardından başlayan ve hükümetin devrilmesinin ardından da devam eden protestolar nedeniyle mahsur kalmıştı. Kargo uçağı ile eşi ile birlikte Türkiye'ye geri dönen Aycı'nın ekip arkadaşlarını geride bırakması eleştirilere neden olmuştu.

Havacılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden Ali Kıdık, son duruma ilişkin şunları yazmıştı:

????THY Yönetim Kurulu olağanüstü toplandı İlker Aycı istifa etti. Yerine Ahmet Bolat getirildi. İlker Aycı ile birlikte Muzaffer Akpınar ve Cumhurbaşkanının Pilotu Mithat Görkem Aksoy da istifa etti.

????THY de istifa eden Muzaffer Akpınar’ın yerine İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Pilotu Görkem Aksoy’un yerine de THY’den istifa ederek Katar’a giden Kaptan Fatih Kaçmaz getirildi. Ancak Kaçmaz’dan habersiz yapılan bu açıklama Fatih Kaçmaz tarafından reddedildi.

????THY’de İlker Aycı'nın gidişi kutlanıyor. Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Murat Şeker üçüncü kat terasta pasta kesip kutlama yapıyor.

????THY Genel Müdür Yardımcısı Baran Gülbaran yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'a istifasını sundu. Gülbaran uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevinde bulunuyordu. Kazakistan tahliye operasyonunda uçağı kullanan kaptandı. Gülbaran; Emine Erdoğan'ın yakınıydı."

AHMET BOLAT KİMDİR?

Konya'da doğumlu Ahmet Bolat, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu. İş hayatına, 1981'de Yıldız Kalıp Şirketi'nde tasarım ve üretim mühendisi olarak Bolat, daha sonra eğitimini ABD'de sürdürdü. 1984'te A.B.D.'de Stanford Üniversitesi'nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988'de University of Michigan'da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı. 

Yeni görevine atanana dek THY A.O'nda Yatırım Yönetimi, Uluslararası ilişkiler ve Anlaşmalar ile İnovasyon ve Projeler Başkanlıklarından sorumlu Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı olarak çalıştı. 

Editör: TE Bilişim