İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı'nın çapraz sorgusuna devam edildi.

"90'LI YILLARDA MESH YAPMIŞTIM..."

Bir katılan avukatının, Fetullah Gülen'in mesh için ayak ölçülerinin yazıldığı kağıdın neden kendisinde olduğuyla ilgili soru üzerine sanık Kavurmacı, "90'lı yıllarda mesh yapmıştım. O ölçüler kalmış. Benim arşivimde çok bilgiler vardır. Zamanında yaptırmış, gelip almışlar." dedi.

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı da tutuksuz sanık olan babası Mustafa Şevki Kavurmacı'ya "Dosyada gizli tanığın ifadeleri var. 'Ömer Faruk inşaat işiyle, Ahmet Sait tekstil işlerine bakardı' ifadesi var. Bu konuda ne diyeceksiniz?" diye sordu.

Tutuksuz sanık Kavurmacı, "2015'in sonuna kadar Ömer Faruk'un tekstil ile ilgisi yoktu." dedi.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın "Tekstil şirketinde 2 genel müdür, 1 CEO bulunuyordu. Yönetim kurulu bütçeyi onayladıktan sonra başkanın alt harcama detaylarından bilgisi olabilir mi?" sorusunu yöneltti. Bunun üzerine mahkeme başkanı Ali Öztürk, "Biz burada terör örgütüne finansman sağlanıp sağlanmadığına bakarız. Konuyla ilgili sorular sor." dedi.

Editör: TE Bilişim