Görüntülerde, "Evet, sandığa fazladan oy atılmış, oyların hepsi daha kullanılmamış. Tüm görevliler burada. Sayın başkan gördünüz, paket oy atıldı" denildiği görülürken, sandık başkanının yanıt vermediği görülüyor.

"VALİ AÇIKLAMA YAPMALI"

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcü Aytun Çıray'da Twitter hesabından Urfa Valisi'ne seslenerek bir açıklama yapılması gerektiğini söyledi. Çıray "Urfa Valisi derhal bir açıklama yapmalı" ifadelerini kullandı.

"GERİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDIK"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Şanlıurfa’da müşahitlerin sandıkların olduğu okullara girişinin engellendiğini,
sabah erken gidip okullara giren müşahitlerin ise darp edilerek sandık başından uzaklaştırıldıklarını açkıladı. Darp ve tehditler nedeniyle, başta Şanlıurfa Merkez’e bağlı Eyyübiye ve Halliye köyleri olmak üzere pek çok köyde müşahitleri geri çekmek zorunda kaldıklarını söyleyen Emir, "Ancak şimdiden sandıklar boşaltılarak, blok oy kullanmaya hazır hale getirildi. Biz tutanakları tuttuk. Gerekli itirazları yapacağız" dedi.

SANDIKLARA FAZLA OY ATILDI İDDİASI

Öte yandan Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde bir sandığa fazladan oy atıldığı iddia edildi. Duruma itiraz eden sandık müşahitlerinin talebi üzerine tutanak tutulduğu bildirilirken o anın görüntüleri sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Editör: TE Bilişim