TRT'nin, AKP, CHP ve İYİ Parti imtihanı

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmaları medyada geniş yer bulurken, Akşener'in 10 binlerce vatandaşın katılım sağladığı mitinglerine sansür uygulanıyor.

Akşener'in Kırşehir'de yaptığı ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği mitinge bağlanan TRT, İYİ Parti liderinin Erdoğan'ı eleştirmesi üzerine yayını kesti.

Akşener'in Kırşehir mitingi TRT'de yalnızca 49 saniye yayınlandı.

TRT CANLI YAYINI KESTİ

Akşener, açıklamalarında kurdaki yüksek hareketlilik, Şeker Fabrikası’nın satışı ve gündemdeki diğer gelişmelere değindi. Akşener, Tayyip Erdoğan’a eleştirilerini yönelttiği sırada TRT yayını kesti. Böylece TRT, Akşener’in Kırşehir mitingini yalnızca 49 saniye yayınlamış oldu.

“TEKRAR KÜÇÜK EMRAH ROLÜNÜ TAKINDI”

Erdoğan’ı Küçük Emrah’a benzeten Akşener, “Tayyip bey polisin, sağlıkçıların ek göstergesini arttıracakmış. Elini tutan mı var şimdi yapsana bir KHK ile? Abbas yolcu. O kibir abidesi bitti tekrar ağlama durumuna döndü. Tekrar Küçük Emrah rolünü takındı. Doğduğundan beri mağdur. Küçük Emrah büyüdü baba oldu bu hala ağlıyor” ifadelerini kullandı.

“SAKIN DOKUNMAYIN”

Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine de tepki gösteren Akşener, “Şeker Fabrikalarını satın alanlara sesleniyorum. Sakın o fabrikalara dokunmayın çünkü ben iptal edeceğim” dedi.

TRT CANLI YAYINLARA HEP AYNI DURUMDA GİRİYOR

TRT, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mitinglerini ya TRT’yi eleştirdiği sırada ya da AKP Genel başkanı Erdoğan'ı eleştirdiği sırada canlı yayına geçmesi kamuoyunun gözünden kaçmadı.

TRT Haber kanalı Kırklareli’nde mitingin düzenlendiği alana canlı yayınla bağlandığı esnada, İnce ağır sözlerle TRT’yi eleştiriyordu. Böylece muhalefete yeteri kadar yer vermemekle suçlanan TRT, kendisine yöneltilen eleştirileri canlı yayınlamak durumunda kaldı.

İnce'nin Erzincan’daki mitingi sırasında da aynı şeyler yaşandı. İnce’nin tam da “Geçende de yakalandı. Tam benim görüntümü verecek ben de TRT'yi eleştiriyorum. Bir hükümetin medyası var bir de milletin medyası var. Vermeyin, vermezseniz vermeyin. Nasılsa 24 Haziran'da arayacaksınız her gün canlı yayına gel diye” ifadelerini kullandığı sırada, TRT’nin canlı yayına geçmesi dikkat çekti.

Bu durumun üst üste iki kez gerçekleşmesi “TRT bunu bilerek mi yapıyor” sorularının sorulmasına neden oldu. İnce’nin TRT’yi ve medyayı tam eleştirdiği sırada yayına girmesi de “TRT’nin ‘İnce’ oyunu” olarak yorumlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ADAYI MUHARREM İNCE TRT ÖNÜNDE MİTİNG YAPACAK

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Afyonkarahisar'da halka hitap etti. 

 TRT'ye Afyonkarahisar'da da tepkisini sürdüren İnce, önümüzdeki hafta TRT’nin önünde miting yapacağını açıkladı.

TRT’ye Afyonkarahisar’da da tepkisini sürdüren İnce,”Önümüzdeki hafta TRT'nin önünde miting yapacağım. Haddini bildireceğim onların. Bakalım verecek mi vermeyecek mi? Vereceksin mecbursun. Ben sana elektrik parasından para ödüyorum. TRT Erdoğan'ın borazanı olamaz, olmayacak. Hakkımızı kimseye yedirmeyiz'' dedi.

İnce 16 yıl süreyle Erdoğan ile aynı Milletvekili maaşı aldıklarını da hatırlatarak ‘'Bana gariban diyor. Evet doğru. Peki ben gariban kaldım da sen nasıl zengin oldun? ‘' diye sordu. İnce ‘'24 Haziran'da hastalanmak yok, aç kal, tuvalete bile gitmeyin, sandık namustur'' dedi.

BOZDAĞ'DAN İNCE'YE TRT CEVABI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerine ve diğer faaliyetlerine TRT'de 4 saat 42 dakika yer verildiğini belirterek, "Muharrem İnce meydanlarda konuşacak sözü olmadığı için TRT üzerinden manipülasyon yapmak istiyor." ifadesini kullandı.

Bozdağ, Twitter'dan yaptığı açıklamada, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, TRT'nin mitinglerini vermediğini öne sürdüğünü, bu gerekçeyle kurumu hedef aldığını, hatta tehdit ettiğini belirtti.

TRT'nin, İnce'nin mitinglerine ve diğer faaliyetlerine ekranlarında 4 saat 42 dakika yer verdiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"İnce'nin TRT'ye yönelik tehdit içeren açıklamalarını da TRT canlı verdi. Muharrem İnce meydanlarda konuşacak sözü olmadığı için TRT üzerinden manipülasyon yapmak istiyor. Sayın İnce, tehditle siyasette mesafe alınmaz, tehditle seçim kazanılmaz, tehditle Cumhurbaşkanı hiç olunmaz."

Editör: TE Bilişim