Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde harekâta katılan bir tanka PKK/KCK/PYD-YPG ve IŞİD terör örgütü mensuplarınca saldırı düzenlendi. TSK'dan yapılan açıklamada "Saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan 5 kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir tankın, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet aldığını açıkladı.

TSK’dan yapılan son dakika yazılı açıklamada şöyle denildi: “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tank civarında bulunan bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz”

TSK’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA… 5 ASKER ŞEHİT OLDU

Akşam saatlerinde TSK’dan yapılan ikinci son dakika açıklamasında saldırıda 5 askerin şehit olduğu bildirildi.

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 3 Şubat 2018 tarihinde, Afrin'in kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi. 

Editör: TE Bilişim