TSK'dan yapılan son açıklamada harekatın başından şu ana kadar 394 terörist öldürüldü. Terör örgütlerine ait toplam 340 hedef imha edilirken, TSK ve ÖSO Ali Bekki köyünü ele geçirdi. PKK’lı hainler boşalttıkları bölgelere çok sayıda patlayıcı yerleştirip kaçıyor. Mehmetçiğin kontrolündeki ÖSO, mayın temizliği yaparak Afrin’e ilerliyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör tehdidinin sonlandırılması için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı 8'inci gününe girerken, yoğun yağış ve sis nedeniyle adım adım Afrin'e doğru ilerleyen Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu birliklerine uçaklar gece boyunca mevzileri vurarak destek sağladı.

ÇATIŞMALAR KÖY KÖY SÜRÜYOR

Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nın 8. gününde Gülbaba mevkinde YPG ile ÖSO ve TSK’ya bağlı birlikler arasında sıcak çatışmalar sürüyor.

Gülbaba mevkinde çatışmalar, karşılıklı iki köy arasında sürüyor. Sınırda konuşlanan birlikler tarafından YPG mevzileri ateş altına alınıyor. Sınırdaki tanklarla YPG mevzilerini vurması kameralara da yansıdı. Bölgedeki çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

TSK: 394 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan son açıklamada, 394 terörist etkisiz hale getirildiği, terör örgütlerine ait toplam 340 hedefin ise imha edildiği belirtildi.

TSK’nın internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Harekâtın başından itibaren Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 340 hedef imha edilmiştir.  Harekât, icra edilen Hava harekâtı ile koordineli olarak Kara Ateş Destek vasıtaları ile de desteklenmektedir.
Hava Kuvvetleri, taarruz helikopterleri ve Kara Ateş Destek unsurlarının desteği ile sürdürülmekte olan kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.
Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 394 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir.
Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerinden 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 30 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen 13 Özgür Suriye Ordusu mensubu şehit olmuş, 24 Özgür Suriye Ordusu mensubu yaralanmıştır. Yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.”

HAİNLER KAÇARKEN MAYIN DÖŞÜYOR

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin Türkiye'nin başlattığı harekattan sonra silahlı üyelerini sivillerin arasına çektiği, çekildiği alanlara ise el yapımı patlayıcı (EYP), mayın ve bubi tuzakları döşediği belirtiliyor. Terör örgütünden temizlenen köylerde Mehmetçik patlayıcı temizliği yapıyor, kontrolü sağlanan bölgelerde güvenli noktalar oluşturuyor. 2 gün boyunca sıcak çatışmaların yaşandığı Cabel Burseya Dağı bölgesinde, taarruz anlayışıyla yapılan operasyona, 3 gündür yoğun yağış, sis ve çamur nedeniyle hareket etmenin zorlaşmasıyla ara verildi. TSK ve ÖSO güçlerinin dağda hakimiyet sağlanan bölgelerde mevzilenerek pozisyonlarını koruduğu, bölgede ileri harekâta ise havaların düzelmesiyle yeniden başlanacağı bildirildi.

AFRİN SINIRINDA ELLER TETİKTE

Burseya Dağı bölgesinin yanı sıra Azez'de Afrin sınırındaki cephelerde ÖSO güçleri nöbet tutmayı sürdürüyor. Olası saldırıları engellemek için oluşturulan cephe hatlarında silahlarıyla nöbet tutan ÖSO askerleri, çamurlu bölgede güçlükle hareket edebiliyor. Zorlu arazi koşullarına rağmen cephe hattında elleri tetikte nöbet tutan ÖSO güçleri, zaman zaman YPG bölgelerinden gelen taciz ateşlerini de anında karşılık vererek püskürtüyor.

Editör: TE Bilişim