Önceki gün başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bugün, teröristlerin bulunduğu kritik bölgeler ateş altına alındı. Operasyonda şu ana kadar, sınırdan 7,5 kilometre içeriye girildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyonu başlattıklarını duyurdu.

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtının 3'üncü gününde bölgede kritik gelişmeler yaşanıyor. Suriye’nin Afrin bölgesine yönelik operasyon önceki gün akşam saatlerinde TSK tarafından düzenlenen hava harekatı ile başladı. Zeytin Dalı Harekatı'yla ilk etapta PYD’nin Afrin ve çevresindeki bölgelerinde bulunan 100'ün üzerinde mevzi, karargah ve deposu imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Hava harekatı ardından gece saatlerinde Afrin ve çevresindeki bölgelerden Azez’e yönelik çok sayıda havan saldırısı düzenlendi. Saldırıları sınır hattında konuşlu olan ÖSO güçleri ağır silahlarla, Türkiye sınırındaki birlikler ise Fırtına obüsleri ile karşılık vererek püskürttü.

AFRİN'DE YAŞANAN GELİŞMELER...

SON DAKİKA: AZEZ'E OPERASYON BAŞLATILDI

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

CANLI YAYINDA SURİYE SINIRINI GEÇTİLER

Hatay Hassa'daki tanklarla birlikte Türk askeri ve ÖSO kuvvetleri, televizyonların canlı yayınında Suriye sınırını geçti.

MİT AFRİN'DE SAHADA

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) hedef belirleme ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yönlendirilmesi konularında destek sağlıyor. Edinilen bilgiye göre, MİT, üçüncü gününe giren harekat kapsamında TSK ile eşgüdüm halinde hareket ediyor. MİT, Afrin merkezindeki elemanlarının çektiği ve uydudan alınan görüntüleri analiz ediyor. Analiz sonucunda askeri olan hedefleri belirleyen MİT, listeyi sahadaki TSK birliklerine iletiyor. Ayrıca MİT elemanları, terör örgütünün haberleşme ağını da dinliyor ve teröristlerin konuşlandıkları noktaları da sahadaki TSK birlikleriyle paylaşıyor.

RACO BÖLGESİNE HAVA HAREKÂTI DÜZENLENİYOR

Havalanan Türk savaş uçakları, Raco bölgesine hava harekâtı düzenliyor. ÖSO güçleri hem Afrin kırsalında hem de doğudaki Menbic'te YPG'li teröristlerle çatışıyor.

KARAKOL YAKININA ROKET DÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın 3. gününde, Kırıkhan ilçesine bağlı sınır köyü Kalatepe Mahallesi'nde AFAD tarafından kurulma çalışmaları devam eden çadırların olduğu bölgeye Afrin'den atılan 2 roket isabet etti. Olayın ardından bölgeye ambulanslar sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler roketli saldırıda 1 TEDAŞ işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Olayda yaralanan 3 ÖSO askeri ise ambulans ile hastanelere kaldırıldı. Yetkililer olay yerdeki incelemelerini sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim