Açıklama şöyle: Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü YPG işgali altındaki Afrin şehir merkezinin kontrol altına alındığını twitter hesabından duyurdu. TSK'dan yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" ifadeleri yer aldı...

TSK da Afrin kent merkezinden bir video paylaştı. Videdoda kent merkezindeki hükümet binasında bayrak açan bir askerimiz "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 18 Mart Şehitler Günü'nde Türk milletine ve tüm şehitlerimize armağanıdır" diye bağırıyor. 

Görüntülerde ilçe merkezindeki tanklar, Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı unsurlar da yer alıyor.

DÜN GECE NELER YAŞANDI?

TSK'nın Afrin'de dağıttığı bildirilerin ardından Afrin’deki siviller, kentin güneydoğusundan açılan koridorla bölgeyi güvenli bir şekilde terk etti. Sivillerin Afrin’den ayrılmasının ardından da TSK ve ÖSO operasyon için harekete geçti.

Editör: TE Bilişim