SADAT'ın kurucusu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri başdanışmanı Adnan Tanrıverdi'nin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

'Mehdi' çıkışı tartışmalara neden olan Tanrıverdi, söz konusu görüntülerde 15 Temmuz sonrası TSK ve askeri okullardaki yeniden yapılanmanın kendisinin talimatları doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade ediyor. "Sunduğumuz Anayasa teklifimizdeki Silahlı Kuvvetler'in yeniden yapılandırılması ile ilgili tespitlerimizin aşağı yukarı tamamı 15 Temmuz’dan sonra kongreye girmiştir" ifadelerini kullanan Adnan Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Biz o zaman, Harp Okulları, Askeri Okulların tamamı Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmalı dedik, bağlandı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın Genelkurmayla İçişleri Bakanlığı’na bağlansın dedik, bağlandı. Yüksek Askeri Şura’nın yapısı değişsin dedik, Askeri Yüksek Yargı kalksın dedik, o da gerçekleşti. Başkanlık sistemi gelsin dedik, o da geldi. Bu önermelerimizin tamamına yakını 15 Temmuz’dan sonraki yeniden yapılanmada gerçekleşti."

"MEHDİ GELECEK"

Öte yandan Adnan Tanrıverdi'nin geçtiğimiz hafta yaptığı 'Mehdi' açıklamaları da tartışmalara neden olmuştu. Tanrıverdi o açıklamalarında "İslam Birliği olacak mı olacak. Nasıl olacak Mehdi Hz. geldiği zaman. Peki Mehdi ne zaman gelecek? Allah bilir. Peki bizim bir işimiz yok mu, ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte ASSAM bunu yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim