ATATÜRK’Ü UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR

Göreve geldiği günden beri yaptığı hiçbir işte dikiş tutturamayan Soyer, 9 Eylül dururken, 3 Mayıs’ı İzmirliler Günü olarak ilan etmesi Atatürk’ü unutturmak ve kamplaşmaya sebebiyet vermesi olarak algılandı.
Siyasi Parti temsilcilerinin konu hakkında ne açıklama yapacağı bilinmezken, bölgeden gelen haberlere göre, Soyer’in bu açıklamaları ve İzmirliler Günü gibi içi boş bir olayın hayata geçirilmesi anlamsız ve gereksiz olarak yorumlandı.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3 Mayıs tarihinin önümüzdeki yıldan itibaren Dünya İzmirliler Günü olarak kutlanacağını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Soyer, şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili İzmirliler; bugünden itibaren 03.05 tarihi bizim için Dünya İzmirliler Günü olacak. 35 bizim için sadece plaka değil sevda, özgürlük, neşe, coşku, demokrasi demektir. O nedenle, dünyanın dört bir yanındaki İzmirlilerle birlikte bugünü kutlayacağız. Bu yıl pandemi nedeniyle olmadı ama her 3 Mayıs’ta İzmir’in sesini dünya duyacak. Dünyanın her yerindeki İzmirlilere, bugün İzmir için ne yaptıklarını soracağız. 3.5.2021’e hazır olun. Dünya İzmirliler Günümüz kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim