Tunç Soyer, İzmir'de ayrı bir federayon kurmak istediği şeklindeki propaganda için "Gündemi dğeiştirecek bir malzeme arıyorlar. Bu çok ayıp. Gerçekten bu millete haksızlık. İnsanların gündemi başka bir şey. Baro başkanlarımız hak arayışında. İşsizlik almış yürümüş, insanlar aç. Her gün 3-4 vatandaştan intihar mesajı alıyorum. İnsanların canı yanıyor. Bunu yapanların arasında milletvekilleri bile var. Utanç verici. Bırakın bu işleri" diye konuştu.

Soyer açıklamasında yine skandal gibi bir açıklama yaparak asık suratlı bir toplantı olduğunu vurgulayarak, komiklik olsun diye bu konuyu açtığını söyledi.

Tunç Soyer şunları ifade etti “40 acenteciyi topladık. Gerçekten çok sıkıntılı bir durum da sektör. Asık suratlı bir toplantı. Tabii herkes ciddi herkes çok umutsuz.  Çünkü önünü görmek istiyor. acente sahiplerinden biri bir arkadaşımız dedi ki biz  Bitcoin üzerinden de yani e-ticaret vasıtasıyla da Turizm yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda Belediyenin bir çalışması var mı? İşte biz de bunu öğrenmek istiyoruz?
Ben de bizim İzcoin  adını verdiğimiz bir çalışma var. Zaten olan bir espri de yapayım bir gülümseme de gelsin insanların yüzüne diye.. Profesör Mehmet Alkan'ın bir makalesi var İzmir bayrağı ile ilgili bir makale 18. Yüzyılda. Böyle bir bayrak varmış flama, sancak.”
dedi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turizmciler ve akademisyenlerle yapılan online toplantıda İzmir’e özel para ve bayrak konusunu şöyle dile getirmişti.

“Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim; bir akademisyen hocamız İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800’lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir’in bir bayrağı olmuş yeşil-beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış.

BAYRAKLI KENT

İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş. Biz tabii büyük bir heyecanla dinledik, sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi. Daha basmadık, yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım. Benim aklımda bir ‘İzmir parası’ çıkarmak vardı, hatta buna İZCOIN diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrak da çıkınca arkadaşlar beni uyardılar. Dediler ki, ‘Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir’i memleketten koparacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım, bunun ismini değiştirelim’ dediler.”

Editör: TE Bilişim