Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Libya’ya asker gönderilmesi tartışmaları üzerine konuşan Erdoğan, "Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız." dedi.

Erdoğan'ın Libya ile ilgili açıklamaları şu şekilde; "Soruyorlar asker gönderecek misiniz? Biz davet edildiğimiz yere gideriz. Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Türkiye ve Libya tarafında onay süreçleri tamamlanan mutabakat yürürlüğe girmiştir. Hazırlanan deniz yetki alanlarıyla ilgili haritamızı BM nezdinde kayda geçirdik. Amacımız Akdeniz'de kimsenin hakkını hukukunu gasp etmek değil. Hakkımızın gasp edilmesine engel olmaktır. Çünkü bu adımı atmamış olsaydık Akdeniz'de Türkiye'yi kendi kara sahillerine hapsedecek bir oyun tezgahlanıyordu. Bu oyunlara seyirci kalamazdık. Attığımız adım hukuka uygundur. Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız."

KANAL İSTANBUL 

Havalimanımız 50 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verdi. 50 milyonuncu yolcuyu uğurlamak bize nasip oldu. ABD'ye uğurladığımız kardeşlerimize THY hediyelerini takdim ettik. Birinci etabın kapasitesine ulaşacağımız anlaşılıyor. Biz yaptıklarımızı bir kenara bırakıyor. Yapacaklarımıza odaklanıyoruz. Kanal İstanbul böyle bir projedir. Bu öyle akşam yatıp sabah kalktığımızda aklımıza gelen anlık bir proje değildir. Kanal istanbul'un neredeyse Başbakanlığım öncesine dayanan bir geçmişi var. Seçim kampanyamızda milletimizin takdirine sunduk, onayı aldık. İlmik ilmik çalışılmış ve bugünkü noktaya gelmiştir. Kanal İstanbul dünya çapında bir eser olacaktır. ÇED raporu tamamlandı ve askıya çıktı.

"MÜTEAHHİTLERİ TEHDİT EDİYOR"

AYM bu projenin YİP kapsamına alınmasıyla ilgili düzenlemenin iptaline ilişkin malum çevrenin itirazını reddedilmiştir. Projenin kararı verilmiş ve belirli aşamaya gelinmiştir. Yakında bununla ilgili ihaleye çıkılacaktır. Devletimize ve milletimize yük getirmeden YİP ile olduk ki bulamadık milli bütçeden bunu yapmak suretiyle bunu hayata geçireceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat müteahhitlerini tehdit ediyor. Biz geliyoruz bunu iptal edeceğiz... Sen gelmeyeceksin, zaten gelemezsin. Bu ülkede dikili ağacı olmayana benim milletim yürü demez." 

Editör: TE Bilişim