Tarihler 23 Haziran 2017’yi gösterdiğinde Almanya’da Türk düşmanlığı bir kez daha sahneye çıktı.

Hamburg’da yaşayan 22 yaşındaki Türk boksör Tunahan Keser, kaçırıldı.

Keser’in menajeri Ermeni asıllı Rus boksör Khoren Gevor’un bir gece önce bacağından kurşunlandı.

Genç sporcunun cansız bedenine 21 Temmuz günü, ormanlık alanda ulaşıldı.

Alman polisi cinayetle ilgili tam 3 bin kişinin ifadesini aldı.

Yapılan incelemede Tunahan’ın öldürülmesinde kullanılan silah, suç makinesi 56 yaşındaki Frank Lindner’in evinden çıktı.

Frank Lindner

Lindner, ifadesinde boks mafyasından aldığı talimatla Tunahan’ı öldürdüğünü anlattı. 4 Ocak’ta ise cezaevinde öldü.

Keser’in menajeri aylar süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu

5 yıl sonra döndüğü ringde, Ukraynalı rakibini yendikten sonra “Tunahan’ı öldürenleri biliyorum. Onlardan korkmuyorum. Gelsinler” açıklamasını yaptı.

Khoren Gevor

Polise ifade veren Gevor, terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen boksör İsmail Özen’i suçladı.

Terör örgütünün, Almanya’daki boks sektörüne el atmak istediği anlattı. “PKK, tıpkı dönercilere yaptığı gibi boks sektöründe de milyonlarca dolar haraç topluyor. Boksta dönen paraya göz diktikleri için Tunahan’ı öldürdüler” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Özen’in, ifadesi alındı.

Almanya’nın önde gelen milyarderi Michael Otto’nun kızı ile nişanlı olan Özen’in açıklama yapması avukatları tarafından yasaklandı.

Bilindiği gibi Buğra ve Alptuğ Öner kardeşler, İsmail Özen’e meydan okumuştu.

Dünya Boks Konseyi altın kemer ödüllü iki Türk boksör, 25 yaşındaki Buğra Öner ve 26 yaşındaki Alptuğ Öner kardeşler, Almanya'nın Hamburg kentinde bir kulübün düzenlediği turnuvada orta sıklette "Kıtalararası Boks Şampiyonu" ilan edilen İsmail Özen'e maç yapma çağrısında bulunarak meydan okudu.

Eldivenlerini PYD'ye gönderen Özen'in maça sözde Kürt ulusal marşı ve sözde Kürdistan bayrağı ile çıkmasını ve maçı bir Türk televizyon kanalının canlı yayınlamasını kınayan milli boksörler, "Salonda bölücü terör örgütü sloganları yankılandı. Bir Türk vatandaşı olarak bu olay kanımıza dokunmuştur" dedi.

YÜREĞİ YETİYORSA KARŞIMIZA ÇIKSIN'

"PKK yandaşı boksör İsmail Özen'i yüreği yetiyorsa karşımıza çıkmaya davet ediyoruz" diyerek meydan okuyan kardeşler, "Biz Ahıska kökenli boksörler olarak Türk Bayrağını ve Türk'ün gücünü elimizden geldiğince dünyanın her yerinde yaşatmaya çalışıyoruz. Aldığımız galibiyet yine medyada yer bulmasa da olur, önemli olan biz bu PKK yandaşlarına hak ettiği dersi ringde verince varsın medya bizi yine konuşmasın. Nasıl bu PKK yandaşları maçlarını kendilerine armağan ediyorlarsa bizim alacağımız galibiyetin arkasında önce tüm şehitlerimizin ruhları olacak bu galibiyet onlara ulaşacak bizim için en büyük değer de budur" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim