Rize'nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar kapandı. Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde ise şiddetli yağmur heyelanlara neden oldu.

Arhavi ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi'nden geçen Kapisre Deresi taştı. Derenin taşması sonucu mahalledeki bazı binaların giriş ve zemin katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı.

SOYLU HES'LERİ AKLAMA PEŞİNDE

Artvin'in Arhavi ilçesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Soylu, meydana gelen sele ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlçede yanlış bir bilginin yayıldığına öne süren Soylu, taşkın ve sele HES'lerin neden olmadığını iddia etti.

Soylu şöyle konuştu:

"O bilgiyi düzetmem lazım, 'Barajlar yukarıdan patladı geldi.' dendi. Böyle bir bilgi yok, bu yanlış bilgi diyelim veya kulaktan kulağa yayılan yanlış bir bilgi. Herhangi bir baraj da yok, baraj patlaması da yok. HES'ler var, zaten su onların üzerinden aşmış geçmiş oldu. Onun için vatandaşımızın bu konuda yani bir barajın patlayıp geldiği ve onun da 'Arhavi'nin merkezini etkileyeceği' bilgisinin doğru bir bilgi olmadığını burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Onu vatandaşımıza da gücümüz yettiğince ifade etmeye çalışıyoruz çünkü buraya geldiğimizde böyle bir korku söz konusuydu, doğal olarak eğer böyle bir baraj var ve taşacaksa endişeye sevk eder. O bilginin yanlış olduğunu ifade etmeye çalıştık, bir kez daha milletimize buradan ifade ediyorum. Geçmiş olsun dileklerimiz var. Buradayız, inşallah buralar normal haline dönene kadar da arkadaşlarımızla birlikte çalışmamıza devam edeceğiz."

Editör: TE Bilişim