Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda oy birliğiyle alınan kararla, 24. Dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIMDA BULUNMUŞTU

Pelin Gündeş Bakır, İstanbul Bakırköy’de 3 kişilik bir ailenin siyanürle hayatına son vermesinin ardından sosyal medyada bir mesaj yayımlamıştı. Bakır, mesajında, “Bu sabah Bakırköy'de 3 kişilik aile hayatına son verdi. Evde yapılan incelemede siyanüre rastlandı. Bu son 10 günde yaşanan 3.cü toplu intihar vakası. Milletimiz ölüyor. Suriyelileri Türklerin sırtından indirin artık.Vatanlarına dönsünler. Hiçbirine vatandaşlık verilmesin!” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu paylaşım, bazı Ak Parti’liler tarafından büyük tepki çekmişti ve paylaşımın “ırkçılık” içerdiği ileri sürülmüştü.

Milletvekilinden gazetecisine il ve ilçe başkanlarından Ocak başkanlarına kadar birçok Türk milliyetçisi 24. Dönem Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır sahip çıktı.

 İyi Partili vekil Yasin Öztürk’te yaptığı paylaşımda “Arap sevicileri ve Türklük düşmanları orda kalsın. Siz ve sizin gibi düşünen kim varsa, iyilerin yanına İyi Parti 'ye bekleriz hocam” dedi.


Yandaş medyaya göre ırkçılıkla suçlanan Sinan Oğan, Ümit Özdağ gibi eski MHP'li vekiller Pelin Gündeş Bakır’a sahip çıkarak “O bir Türk milliyetçisi” dediler.

Sinan Oğan paylaşımında “AK Parti E. Mv. @gundesbakir 'e karşı malum kürtçü - ensarcı kesim tarafından sindirme kampanyası yürütülüyor. Özellikle de siyasetçiler sayısı 7 milyona yaklaşan bir göçmen kitlesi hk. konuşabilir, savaş bitti artık ülkelerine geri gitsinler diyebilirler. Bu ırkçılık değildir!” dedi.

Ümit Özdağ ise “Pelin hocam varolun. AKP'ye oy verenlerin çok büyük bir bölümü de sizi destekliyor” paylaşımında bulundu.

Gazeteci Arslan Bulut “Prof. Dr. Pelin Gündeş’i AKP’den niçin ihraç ediyorlar? Erdoğan’ın “Trump bana ‘Suriyelileri vatandaşlığa alır mısınız?’ dedi. ‘Zaten seçici olarak alıyoruz” cevabını verdim” sözleri üzerine “Suriyelilere hiçbir surette vatandaşlık verilmemeli. Türk kültürü yok olur” dediği için!” şeklinde paylaşımda bulunurken, Muharrem Kılıç ise “Hocam sizde hak etmişsiniz ihraç edilmeyi. O ne Türklük filan. Suriyeli Ümmet kardeşlerimize karşı gelmekte ne oluyor. Bak @BurhanKuzu Hocamın böyle zararlı fikirleri var mı? O da Prof. ama aydın prof. Reise hiç karşı geliyor mu?” dedi.

Bu paylaşımlardan en ilginç olanı ise Ak Parti'li Ömer Turan'dan geldi. Turan "Türklügüne vurgu yapan herkes linç kampanyasına maruz bırakılıyor. Dün Ümit Özdağ, Sinan Ogan Şimdi de Pelin hoca linç kampanyasına maruz bırakılıyor. Türk milliyetçileri En azından bu konuda birleşmelidir, Türk milliyetçileri birbirine sahip çıkmalıdır."


 

Editör: TE Bilişim